Најмање 950 жртава земљотреса у Авганистану

КАБУЛ: У снажном земљотресу у Авганистану, јачине 6,1 погинуло је најмање 950 људи, а на стотине њих је повређено, јавила је државна новинска агенција те земље, а преноси BBC.
1
Фото: Youtube Printscreen

„Нажалост, синоћ се догодио јак земљотрес у четири округа провинције Пактика, који је убио и повредио стотине наших сународника и уништио на десетине кућа“, написао је на Твитеру портпарол владе Билал Карими.

Он је позвао све хуманитарне организације да одмах пошаљу тимове у то подручје како би се спречила даља катастрофа, наводи BBC.

На снимцима и фотографијама објављеним на друштвеним мрежама, након земљотреса јачине 6,1 степен који је погодио покрајину Пактика, на истоку Авганистана, виде се људи на носилима, рушевине и уништене куће.

Већина жртава регистрована је у Пактики, али има погинулих и у источним покрајинама Нангархар и Кост.

У извештају новинске агенције Бахтар наводи се да ће број погинулих вероватно расти, уз податак да је више од 600 људи повређено.

Земљотресом је погођено густо насељено подручје на граници Авганистана и Пакистана, а осетио се у опсегу од 500 километара, преноси BBC.

Megido
22.06.2022 • 13:02
Ovakve tragedije su prorečene, nažalost, kao globalna pretnja uz nasilje, ratove, glad, nestašice, pošasti. Isus je o svemu tome govorio kada su ga apostoli poslednjeg dana njegovog života na Zemlji, pitali za znak poslednjih dana sveta kakvog poznajemo. Biće zemljotresa - rekao je tada on.
EUR/RSD 117.3357
Најновије вести