У пуцњави на универзитету у Перму осам погинулих

МОСКВА: Најмање осам особа је погинуло, а више од 10 је повређено након што је студент отворио ватру на универзитету у Перму, на западу Сибира, јавили су данас руски медији и саопштиле власти.
perm
Фото: AP Photo/Anastasia Yakovleva

На видео снимку објављеном на друштвеним мрежама види се како се студенти евакуишу искачући кроз прозоре на другом спрату Државног универзитета у Перму, око 1.300 километара источно од Москве, пренео је "Моско тајмс".

Руски истражни комитет је саопштио да је осам особа погинуло.

Више од 10 особа је повређено што у пуцњави, што јер су искакали кроз прозоре, пренео је Тас с позивајући се на руско Министарство здравља.

Министарство је навело да је девет кола хитне помоћи на лицу места.

Нападач је рањен и ухапшен, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Како је саопштио је руски Истражни одбор, реч је о студенту.

РИА новости преносе да је Одбор утврдио идентитет нападача који је ухапшен, а да тренутно проверава да ли је имао саучеснике.

База Телеграм канал, који се сматра блиским полицијским снагма, идентификовао је нападача као Тимура Бекмансурова, позивајући се на неименоване изворе.

Вучић упутио саучешће због несреће на Пермском универзитету

Председник Србије Александар Вучић упутио је данас саучешће председнику Руске Федерације Владимиру Путину, породицама настрадалих и народу Руске Федерације поводом трагедије на Пермском државном универзитету у којој су, каже, на суров и беспризоран начин одузети многи животи.

Вучић је у телеграму поручио да грађани Србије деле бол са народом Русије и породицама жртава и моле за што бржи и успешан опоравак повређених, наводи се у телеграму саучешћа председника Републике Србије Александра Вучића, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Репyблике.

"За овакав чин безумља нема објашњења, као што нема речи утехе за породице настрадалих, тим пре што се злочин догодио на месту на којем стасавају генерације младих образованих љди који представљау будућност сваке земље", написао је Вучић.

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести