Шангај уз ограничења сутра отвара супермаркете и ресторане

ШАНГАЈ: Супермаркети, тржни центри и ресторани у Шангају, где је на снази потпуни локдаун ради сузбијања ширења корона вируса, моћи ће да буду отворени у ограниченом капацитету, почев од сутра, саопштили су локални званичници, иако још није познато да ли ће становници моћи да напусте своје домове, пренео је АП.
1
Фото: pixabay.com

Заменик градоначелника Шангаја Чен Тонг казао је данас да ће продавнице, тржни центри, мале радње са мешовитом робом и апотеке моћи да се отворе, у време док се имплементирају мере које подразумевају "смањење протока људи".

Пијаце ће такође моћи да се отворе, али ће морати да се обезбеде трансакције без контакта.

Ресторанима ће бити дозвољено да служе храну за понети.

Међутим, додаје АП, градски одсек за саобраћај Шангаја саопштио је данас да су све линије метроа престале са радом, и да се не зна када ће наставити да саобраћају.

У Шангају је тотални локдаун почео на крају марта, а бројни грађани су у својим домовима још дуже.

Градски челници су претходно навели да ће град од 25 милиона становника бити отворен уз ограничене мере, али да би мере могле да се врате по потреби, чак и ако број случајева опада.

Становницима којима је дозвољено да се врате на посао су стављени у "затворену петљу", систем сличан оном који је коришћен за Олимпијске игре у фебруару.

То значи да они не могу да се врате кућама, али да могу да живе тамо где раде.

Кина је данас саопштила да је забележила 1.718 локалних случајева трансмисије ковида, а већина заражених нема симптоме.

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести