Санофи ће произвести 125 милиона доза Фајзерове вакцине

ПАРИЗ: Француски произвођач лекова Санофи потврдио је данас да ће помоћи у производњи 125 милиона доза вакцине против коронавируса коју су развили њени конкуренти на тржишту Фајзер и Бионтек, док ће се њен властити програм за развој вакцине против ковид 19 каснити.
Fajzerova vakcina  Foto: Fajzer
Фото: Фајзерова вакцина Фото: Фајзер

Немачки Бионтек производиће вакцине у погонима компаније Санофи у Франкфурту, почев од лета, наводи се у саопштењу компаније Санофи, која није открила финансијске детаље споразума, преноси АП.

„Свесни смо да што су раније доступне дозе постојеће вакцине, то ће више живота потенцијално бити спашено “, навео је извршни директор Санофија Пол Хадсон.

Агенција наводи да француска влада врши притисак на Санофи да искористи своје погоне за помоћ у прављењу вакцина својих конкурената, с обзиром на велику потражњу и проблеме са залихама неколико вакцина које су већ доступне.

Прошлог месеца Санофи и британски ГлаџоСмитхКлине известили су да је вакцина против ковид-19, коју заједнички развијају, показала недовољан имунолошки одговор код старијих људи и тако одложили њено пуштање на тржиште за крај ове године, наводи АП.

EUR/RSD 117.5779
Најновије вести