Тврдње да Русија увози иранске дронове су дезинформације

ЊУЈОРК: Први заменик сталног представника Русије при Уједињеним нацијама, Дмитриј Пољански одбацио је тврдње да Иран извози дронове у Русију, рекавши да су то дезинформације.
dron kamikaza/YT
Фото: Youtube Printscreen

„Посматрали смо још једну рунду дезинформационе кампање западних делегација, док су у Савету УН покренуле питање беспилотних летелица које Русија наводно користи у Украјини“, рекао је дипломата након завршених консултација Савета безбедности УН.

Пољански додаје да Запад покушава да „погоди две мете одједном измишљајући вештачки изговор да изврше притисак на Русију и на Иран“.

„Имамо нашу индустрију беспилотних летелица која производи летелице које су нам потребне за ову кампању и све ове оптужбе су у потпуности на савести наших западних колега“, рекао је Пољански.

Додаје да се на олупинама дронова могу видети натписи на руском језику.

„Не мислим да се руски језик много користи у Ирану“, закључује је Пољански.

Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је раније ове недеље да то што Русија напада циљеве у Украјини дроновима произведеним у Ирану показује њен политички и војни пораз.

„То што Москва користи иранско оружје после деценија финансирања војне индустрије током совјетског и постсовјетског периода представља пораз“, истакао је Зеленски у видео снимку објављеном на званичном сајту, пренео је Ројтерс.

Украјина је саопштила да су руске снаге у последњим нападима на украјинске градове користиле дронове "камиказе" произведене у Ирану.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести