Убијена јер је одбила уговорени брак

РИМ: Италијанска јавност са великом пажњом прати потрагу за девојком, пакистанског порекла, Саман Абас, која је нестала пре месец дана.
w
Фото: Pixabay.com

Случај се нашао у центру пажње италијанских медија зато што се страхује да је 18-годишња девојка убијена, јер се оприала уговореном браку.

Отац нестале девојке тврди да му је кћерка жива и да је побегла код рођака у Белгији.

Тужилаштво је, међутим, оптужницу за убиство подигло против родитеља девојке, ујака и двојице рођака.

Ако се наводи оптужнице покажу тачним, то не би био први случај да родитељи имигранти пресуђују деци која одбијају да се повинују законима земље порекла.

Поред тужилаштва и полиције, у случај су укључене и разне организације за зашиту људских права и посебно за заштиту жена, а цео случај покренуо је поново расправе о прилагодзавању и асимилацији странаца у италијанско друштво.

На једном снимку сигурносне камере, на коме је девојка последњи пут виђена жива, 29. априла, она је у пратњи ујака и двојице рођака изашла из куће, али се кући никада није вратила.

Други снимак показује три мушкарца који су се ноћу, у опреми за рад и са алатом, упутили из куће родитеља нестале девојке према њивама.

Родитељи и рођаци су осумњичени да су девојку убили, а тело сакрили.

Двојица од троје рођака са снимка надзорних камера су ухапшени у Француској, по међународној потерници, док су покушвали да се пребаце у Шпанију.

Родитељи нестале девојке су изненада отпутовали у Пакистан и за сада се са њима комуницира телефонски.

EUR/RSD 117.3078
Најновије вести