Зеленски: После референдума неће бити преговора с Путином

КИЈЕВ: Председник Украјине Володимир Зеленски изјавио је да после референдума у областима на истоку Украјине више неће бити могући преговори с руским председником Владимиром Путином.
z
Фото: Tanjug ( AP Photo/Andrew Kravchenko)

Референдум може да доведе до веома трагичних ситуација. Људи који се не појаве на референдуму могу да остану без струје, јер Руси могу да им искључе електричну енергију и да им онемогуће да живе нормалан жвот. Они присиљавају људе да гласају, бацају их у тамнице. Терају их да изађу на псеудореферендум, рекао је Зеленски за америчку мрежу Си-Би-Ес.

Зеленски додаје да веома мали број људи из области на истоку Украјине даје подршку референдумима.

Међутим, видим нове претње када заврше референдуме. Листићи су већ припремљени. Руска влада може да званично прогласи да је референдум завршен и да објаве резултате. Али, након тога, постаће немогуће да се наставе било какви дипломатски преговори са председником Руске Федерације и он то врло добро зна. Референдум је веома опасан сигнал од Путина који нам говори да Путин неће да оконча рат, додао је Зеленски.

Проруске снаге организују референдуме о припајању Русији у самопроглашеним републикама Доњецк и Луганск, као и у областима Запорожје и Херсон, у периоду од 23. до 27. септембра.

EUR/RSD 117.2860
Најновије вести