Ашови у Сомбору раде и викендом

СОМБОР: Пролећно време са умереним температурама сомборски комуналци користе да убрзају послове везане уз својевремено најављену и започету акцију додатног озелењавања града, али и околних села.
д
Фото: Dnevnik.rs

Тако су запослени у Јавном комуналном предузећу „Зеленило“ наставили са пословима садње младих садница на територији града.

Радници Одељења за одржавање парковског и јавног зеленила овог предузећа су садњу, након прошлоседмичног озелењавања у салашком насељу Роковци, крај Градског хиподрома, као и простора код манастира Светог. Архиђакона Стефана наставили на више локација у самом граду, па је тако додатно озелењен паркинг код Великог католичког гробља, дечије игралиште на Селенчи код скејт парка, као и на игралишта и Ћирпановој улици и у једном од највећих насеља, Гогама, а како кажу комуналци, овај посао ће бити настављен и у наредним данима.

Нису беспослени седели ни мештани Сомбору околних села, па су у оквиру исте акције пошумљавања и насељена места Колут и Бачки Моноштор добили нове младе саднице копривића, односно легендарног сомборског бођоша, као и тополе и црвене врбе. Мештани Бачког Моноштора заједно са „својим“ одборником у градској Скупштини др Далибором Форгићем и чланом Градског већа за област екологије и заштите животне средине Слободаном Станићем, посадили су преко 250 садница тополе и црвене врбе. Како се водило рачуна, да поред естетске улоге, нове саднице имају и практичну примену, садња је обављена у оквиру ветрозаштитног појаса, у дужини од око 1.000 метара.

- У данашње време свакако један од главних приоритета је и очување животне средине. Уз помоћ ЈКП „Зеленило“ Сомбор успели смо да посадимо 250 садница, а надамо се да ће их бити и још више у наредном периоду – изразио је наду др Форгић, који је јавности познат и као један од најагилнијих чланова Удружења грађана „Бодрог“, које је покретало многе за село корисне акције, а међу њима се истиче и она рециклажна када су захваљујући прикупљању алуминијумске амбалаже, конзерви, прикупљења средства за додатно уређења вртића, али и набавку неопходне опреме за сеоску амбуланту.

Да не остану на „репу догађаја“ потрудили су се и мештани једног од најмањих сомборских села, Колуту, које се налази на путу из Бездана у Бачки Брег у којем је и међународни гранични прелаз Србије са Мађарском. Дајући властити пример, ашова и лопата су се са мештанима Колута прихватили и чланови Савета МЗ Колут, заједно са председником Савета Марком Ерцегом, па је и садња нових стабала била брже готова.

М. Миљеновић

EUR/RSD 117.5850
Најновије вести