Биће 168 нових тезги

РУМА: Тендер за реконструкцију Градске пијаце у Руми је завршен и Општина је потписала уговор са извођачем, па ће радови почети средином јануара, одмах након празника.

Први човек румске општине Слађан Манчић објашњава да је термин почетка радова договорен са продавцима на Градској пијаци.

- Били смо спремни да са радовима кренемо већ 12. децембра, међутим, услишили смо молбе људи који продају на пијаци и због очекиваног повећаног пазара у празничним данима, одлучили смо да са радовима кренемо половином јануара наредне године. Тачније, продаја на Градској пијаци ће се обављати до 12. јануара, а затим следи припрема терена, док сами радови на постављању кровне конструкције и асфалтирања пијачног простора почињу 15. јануара наредне године. Рок за завршетак је 30 радних дана – објаснио је Манчић.

На тендеру је добијена нижа цена него што је била првобитна процена, па ће цео посао бити урађен за око 15,5 милиона динара без ПДВ-а. За извођаче радова на надстрешици и наткривању пијаце изабрана је фирма „ГАТ” из Новог Сада, асфалтирање је поверено предузећу „Сокак агрегати” из Руме, док ће реконструкцију јавног тоалета на пијаци радити ЗПР „Сава” из Хртковаца.

Након реконструкције Градска пијаца ће имати у понуди 168 тезги, биће наткривено 1.300 квадратних метара и добиће се, како истиче Жељко Дошен, директор ЈП „Комуналац”, далеко бољи услови и за продавце и за купце. Дошен истиче да ће се за време трајања радова на Градској пијаци пијачари изместити на спортске терене у румском насељу „Брег”, а сви они који плаћају закуп имаће своју тезгу и на привремено формираној пијаци преко пута ОШ „ Иво Лола Рибар”.

Љ. М.

EUR/RSD 117.9011
Најновије вести