Фотографи инспирисани банатским севером

КИКИНДА: Колективна изложба фотографија 74 фотографа из Србије уприличена је у Културном центру Кикинде, на којој је приказано 126 фотографија пристиглих на фото конкурс „Кикинда 2022”.
с
Фото: Град Кикинда

Многи од ових  фотографа прошлог децембра су учествовали на „Фото сафарију”, а председник Скпштине града Кикинде Младен Богдан изјавио да ће Кикинда и у наредном периоду радо угостити фотографе који су уочили лепоте града и околине на северу Баната.

- Лепо је знати да наш град има све оно што је занимљиво и инспиративно оку фотографа. Град Кикинда је и овога пута помогао и подржао овакав вид сарадње Културног центра са Фото клубом Београд, а намера је да и у наредном периоду будемо домаћини овим креативним људима, који се окупљају око заједничког циља, а то је што лепши одраз свега што је инспирација за објектив. Свесни смо и чињенице, да се Кикинда на овај начин промовише, што у сваком случају подржавамо - рекао је Богдан.

Лепоте Кикинде, кроз објектив професионалаца и страствених заљубљеника у све оно што фотографија јесте обједињено је у галеријском простору Културног центра Кикинде. Организатор културног програма у КЦ Кикинда Марко Марковљев објашњава да је до сарадње дошло сасвим спонтано, почев од „Фото сафарија”,  а резултат учинка фотографа је и ова изложба. Према речима Марковљева, намера је да се са оваквом сарадњом настави. Он појашњава да је на фото- конкурс „Кикинда 2022” пристигло 126 фотографија, од којих 39 у кадру имају Кикинду и све њене лепоте, а да су на 87 слика аутори инспирисани слободном темом.

Фото: Град Кикинда

- Био сам одушевљен разноликошћу вашег града. Примамљив је за око фотографа, може пуно тога да се види. Кикинда је пуно постигла у свом животном веку, тако да је јако примамљива за свакога ко дође. Види се да је ту уложен један рад, који даје резултате. Генерално јако лепе утиске носим из вашег града - задовољан је Александар Јочић.

За оне, којима је инспирација била Кикинда награде су припале Јану Валу, Гези Фаркашу и Славку Рошулу, док су похваљени Невена Стевановић, Драган Лелеш и Слађана Радовановић. За фотографије на слободну тему, према мишљењу трочланог жирија награђени су Мирјана Јовановић, Јан Вало и Слађана Радовановић, а похвале су припале Маји Стошић, Александру Јочићу и Ивану Стојановићу.

М. Мр.

 

EUR/RSD 117.3037
Најновије вести