Изабрана комисија над комисијама

ЗРЕЊАНИН: На зрењанинском Техничком факултету „Михајло Пупин“ одржана је још једна ванредна седница Наставно - научног већа, коју је сазвала деканка Драгица Радосав,

због нагомиланих проблема у функционисању ове високошколске установе. На седници је, на њен предлог, изабрана трочлана комисија, која ће бити задужена за формирање и рад свих других комисија.

- Ванредна седница је заказана поводом писма узбуњивача, којим се упозорава да су поједини запослени на факултету забринути због ангажовања у разним комисијама. У писму се наводи да рад у комисијама одузима предавачима време, па не успевају да се припреме за наставу. Због тога се тражи дискусија на наставно - научном већу – нагласила је деканка Радосав, у уводној речи, уз напомену да су на седницу позвани и студенти, јер она инсистира на транспарентности рада.

Комисија од три члана изабрана је на необичан начин, не предлагањем, већ извлачењем из кутије, у којој су били листићи са именима свих чланова Наставно - научног већа. Ова комисија, по замисли деканке, убудуће би требало да предлаже чланове и формира све друге комисије на факултету. Деканка је на седници побројала и све актуелне проблеме у овој образовној установи.

-Прича се да људи превише раде, а ја подсећам да се за одржавање наставе добија плата, а за пројекте хонорари. Факултет и плата морају бити на првом месту. Не сме се више дозволити да се настава одржава до 21 час, на шта се студенти жале, морају се скресати трошкови и побољшати енергетска ефикасност, која је катастрофална.

А осим тога, пропадају нам конкурси вредни милионе, због неажурности или опструкције – упозорила је Радосав и нагласила да њени противници на факултету не морају да се удружују да би је сменили, већ то могу урадити у предвиђеној процедури.А пре почетка седнице деканка Радосав је запретила да ће у случају да се појави бивши декан Милан Павловић, којег сумњичи за подбуњивање дела колектива, позвати полицију и одложити седницу.

- Он је најавио да ће доћи са правним саветником, али ја нећу дозволити да се прави русвај и опструише рад факултета и да то чини лице које је у пензији, а сада ради на приватном факултету – нагласила је деканка.

Ж. Балабан

 

EUR/RSD 118.4991
Најновије вести