Кабинети боље опремљени

БАЧКА ТОПОЛА: Четири милиона динара усмерена су лане из покрајинске касе за опремање образовних установа у општини Бачка Топола. Потпредседник Покрајинске владе и ресорни секретар за образовање,

прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Нилаш је приликом посете Гимназији и економској школи „Доситеј Обрадовић” рекао да је обилазак образовних установа уприличен са циљем да се у пракси сагледају ефекти ових улагања.

Захваљујући средствима овог секретаријата у висини од 363.000 динара Гимназија и економска школа „Доситеј Обрадовић” обновила је кабинете хемије, биологије и екологије, а секретаријат је помогао и издавање монографије поводом јубилеја - 50 година постојања школе. Директор школе Веселин Мартиновић је рекао да уз подршку овог секретаријата предстоји санирање фискултурне сале.

Михаљ Њилаш је најавио да ће 7.марта бити расписани нови конкурси на којима ће се за опремање школа у Војводини расподелити 115 милиона динара. Њилаш напомиње да је ове године опредељено нешто мање средстава, али да ако се паметно одреде приоритети, могу се реализовати сви пројекти.
- Приоритети ће свакако бити информатичка опрема, интерактивне табле, намештај и сигурносне камере, а брзина реализације конкурса свакако ће допринети бољим условима рада образовних установа у наредној школској години - закључио је Њилаш.

У Основној школи „Никола Тесла” је пола милиона динара добијених прошле године на покрајинском конкурсу потрошено за пројектор, интерактивну таблу и другу опрему, у школи „Лајош Чаки” 575.000 динара искоришћено је за обнову безбедносног система, набавку намештаја и опреме. Средства покрајинског секретаријата користиле су и школе у Старој Моравици, Гунарошу, Криваји, Пачиру и другим местима бачкотополске општине.

М. Митровић
 

Већина би у Мађарску

Са домаћинима из бачкотополске општине Њилаш је посетио најбољи разред матураната, пред којима је ускоро доношење одлуке о даљем школовању. Према ономе што се чуло, на основу досадашњих опредељења чак 70 посто матураната намерава да школовање настави у Мађарској, а остали у нашој земљи. Њилаш је свима пожелео успех у даљем школовању, а такође и да се након студија враћају у завичај.

 

EUR/RSD 118.5465
Најновије вести