Најбољи ђаци Општине Жабаљ: Слађана Павловић и Вук Вујовић

Наставничко веће ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Ђурђеву у протеклој школској години изабрало је двоје ђака који деле признање ђак генерације – Слађану Павловић и Вука Вујовића, који су се тако нашли и у пројекту „Учим+Знам=Вредим”, који је подржала жабаљска општина.
Слађана Павловић и Вук Вујовић
Фото: Слађана Павловић и Вук Вујовић

Осим највиших оцена, за ђака генерације Слађану су кандидовали успеси које остваривала на такмичењима из хемије и биологије.

– Најбољи успех остварила сам из биологије, друго место на општинском такмичењу. Међутим, такмичења су обустављена због ковида-19 – каже Слађана. – Наставила сам школовање у Гимназији „Исидора Секулић“ у Новом Саду. Још се нисам одлучила чиме ћу се бавити у будућности, али је гимназија добра основа да се пронађем. Мислим да ће то бити у области природних наука.

Вук Вујовић се такмичио из енглеског и математике.

– Школовање насаављам у Гимназији „Светозар Марковић“ у Новом Саду – наводи Вук. – Желео сам да будем, адвокат, доктор, а гимназијско школовање ће ми помоћи да донесем одлуку о занимању којим ћу се бавити у будућности.

Пројекат „Учим+Знам=Вредим”, који реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности и лане је реализован у Новом Саду, као и у шест општина - Сремским Карловцима, Србобрану, Бачком Петровцу, Жабљу, Темерину и Беочину у којима су на билбордима представљени ђаци генерације основних и средњих школа. Епидемија коронавируса прекинула је и одложила бројна школска такмичења, па су зато промовисани ђаци које су школска наставничка већа изабрала за најбоље у својој генерацији.

Генерални спонзор овог пројекта је Ерсте банка, а у сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности „Дневник” ће представити лауреате пројекта „Учим+Знам=Вредим” уз њихове кратке изјаве. 

EUR/RSD 117.5629
Најновије вести