Подвиг Тамаша Вереша из Трешњевца: Бициклом кроз девет земаља

ТРЕШЊЕВАЦ: Тамаш Вереш из Трешњевца код Кањиже остварио је праву летњу авантуру. Бициклом је током 52 дана прошао девет земаља и обишао Црно море, преваливши укупно 7.700 километара.
Tamas Veres
Фото: Тамаш Вереш, фото: Дневник (М. Митровић)

Испред Градске куће у Кањижи дочекали су га пријатељи из Друштва љубитеља природе. Преносећи утиске с пута Вереш је рекао да се није дуго припремао за овако захтеван пут. Кренуо је од земаља где са српским пасошем није потребна виза, а на бициклу су се вијориле заставе Србије и кањишке општине.

Прошао је кроз Мађарску, преко Словачке, Украјине, Русије, Грузије, Турске, да би стигао све до Ирана, а потом се вратио преко Истамбула, Грчке и Бугарске.

- Украјина ме је највише одушевила, тамо је још увек све као 80-их година прошлог века, аутомобили, људи, околина, све. У земљи има пуно зеленила, а туриста нема. Вероватно се многи боје, а и путеви су веома лоши. Међутим, допало ми се да на сваком кораку има питке изворске воде, и што сам могао да уживам возећи бицикл кроз мала планинска села – испричао је Тамаш Вереш.    

М. Митровић

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести