Признања хуманистима поводом Светског дана добровољних давалаца крви

СОМБОР: Поводом обележавања Светског дана добровољних давалаца крви, сомборска организација Црвеног крста приредила је јуче у Великој сали Градске куће свечану доделу признања за даваоце крви који су током протеклих годину дана остварили јубиларно давање.
1
Фото: Град Сомбор

Биљана Клипа, секретарка Црвеног крста у име свих оних којима је помоћ бАила и јесте неопходна, захвалила се свим даваоцима који несебично дају себе и који се редовно одазивају на организоване акције.

- Сви знамо да су наши Сомборци изузетно ажурни када је давање крви у питању, али користимо ову прилику да се захвалимо и нашим младим волонтерима који анимирају своје вршњаке да дају крв и да се захвалимо свим наставницима и нашим сарадницима у средњим школама, јер ове године смо преко 100 нових давалаца прикључили најхуманијој породици – породици добровољних давалаца крви - истакла је Биљана Клипа.

Јубиларних 100 пута добровољно је дао крв Стипан Колић, а признање му је уручио градоначелник Сомбора Антонио Ратковић. Међу онима који су крв дали 35 пута су Златко Антунић, Владислав Чапо, Зоран Драгичевић, Горан Гостимировић, Саша Мариновић, Владимир Миланковић, Милан Милетић, Милисав Миросављевић, Далибор Момчиловић, Дамир Нирадин, Предраг Орлић, Марјан Скендеровић и Милош Вукас, а признања им је уручила др Марија Гутовић. 

Још упорнијим у хуманитарној мисији, онима који су 50 пута добровољно дали крв признања је уручио почасни председник Црвеног крста Сомбор прим. др Милан Зобеница. Признања су примили Драгана Богојевић, Раде Димитријевић, Зоран Грбић, Вјекослав Јовић, Милан Миљковић, Дејан Нићетин, Петар Орлић, Зоран Топић, Раде Вукелић, Ева Вулић и Миле Живковић. Секретар Црвеног крста Војводине Бошко Дмитрашиновић уручио је признања добровољним даваоцима који су крв дали 75 пута, па су се признања нашла у рукама Срећка Јаћимовића, Зорана Ковачевића, Александра Крстића, Јулије Маунић и Лајоша Тепавца. 

М. Мћ 

EUR/RSD 117.3326
Најновије вести