Пролеће Румљанима доноси радно место

РУМА:У општини Рума у наредних девет месеци посао ће добити 1.000 радника, најављује Слађан Манчић, председник ове сремске локалне самоуправе.

Према његовим речима француска компанија “ Хачинсон” већ 27.марта отвара другу фабрику за производњу црева за гориво за аутоиндустрију  и у њој ће посао добити 400 радника.

- То је веома важна ствар за нашу општину и асполутно не сумњамо да ће “ Хачинсон” до краја године запослити нових 400 радника. Уговорна обавеза била је да почетком 2017. године прва фабрика запосли 225, а у њој је већ ангажовано 475 радника. Дакле, што се тиче динамике запошљавања “ Хачинсон” је већ дупло премашио уговорену обавезу када је реч о првом погону. Зато очекујемо стална запошљавања у практично сваком месецу до краја године. Општина Рума ће им свакако дати пуну подршку, како би се запослио што већи број грађана - рекао је Манчић додајући да ова француска компанија планира да изгради још две фабрике што ће отворити нова радна места.

Поред ове фабрике и непалска компанија “ Цинноватион гроуп” која се бави производњом нудли 15.априла почиње пробну производњу у радној зони “ Румска петља”, а до краја наредног месеца, истиче Манчић, посао ће добити 166 радника.-Крајем овог месеца у фабрику стиже производна линија дугачка 140 метрара, а након тога креће монтирање да би половином априла почела и производња. Уговорна обавеза, због добијених субвенција, је да непалски инвеститор до краја године запосли 409 радника- каже Манчић.

У мају, додаје, отвара се италијанска фабрика “ Ла линеа верде” у Добринцима, где ће посао добити 150 , а у наредних десетак дана компанија “ Албон” запослиће још 20 радника.

    Љ.Малешевић

 
Најнижа стопа незапослености до сада
  

Уколико све буде ишло по плану и до краја године три компаније које послују у румској општини отворено 1.000 радних места, онда ће ова локална самоуправа имати много нижу стопу незапослености и то такву какву никада није имала.

 

EUR/RSD 118.4991
Најновије вести