Протокол о сарадњи Техничког факултета и града

ЗРЕЊАНИН: Помоћник градоначелника Зрењанина Душко Радишић и деканка Техничког факултета “Михајло Пупин” др Драгица Радосав су представили и најавили почетак

реализације недавно потписаног протокола између Града Зрењанина и Факултета.

- Ове године на специфичан начин организујемо стручну праксу и тако ће бити убудуће, са жељом да студенти на пракси стекну квалитетна знања, али и учествују у решавању одређене проблематике у службама у којима ће бити ангажовани – најавио је Радишић, наглашавајући да је први подухват предузет у сарадњи са факултетом “Михајло Пупин”, на челу са деканком др Драгицом Радосав.

Представљени су и пројектни задаци и наведене јавне установе у којима ће студенти реализовати стручну праксу, а у припреми овог подухвата учествовао је и начелник Одељења за информационе технологије у Градској управи Душан Шијан.

- У пројекат су укључени студенти Техничког факултета “Михајло Пупин”, који ће у Градској управи и јавним предузећима и установама радити на реализацији реалних проблема, све са утврђеним пројектним задацима – истакао је Шијан, уз напомену да је Факултет доставио списак од 16 студената, а да је у питању 18 пројектних задатака.

Уз подсећање да ТФ “Михајло Пупин” у Зрењанину има девет студијских програма, деканка овог факултета нагласила је велики значај оваквих подухвата, у времену када се у нашој земљи наглашава потреба за јачањем дуалног образовања, и акценат ставља на занимања из области информационих технологија.

-Ово је пример како се то у овом граду ради организовано и одговорно, са ресурсима који постоје. Факултет “Михајло Пупин” је један од стратешких ресурса у Банату за образовање кадрова који ће допринети развоју заједнице. Сада договарамо квалитетну практичну сарадњу, у обостраном интересу, а циљ је да студент кроз семинарске, дипломске и мастер радове, дају важан и конкретан допринос, примењен у пракси. То је и фокус стратешког развоја факултета – апликативни пројекти – нагласила је деканка др Драгица Радосав.

Она је навела да ће на факултету за реализацију, као водитељке овог подухвата, бити ангажоване професорке др Драгана Глушац, затим др Љубица Кази и продекан за наставу др Дијана Каруовић.

На списку студената за праксу су Јован Ђукић, Дуња Ајдуковић, Милица Кнежевић, Јован Бабић, Драган Лазић, Велибор Премчевски, Јован Наранчић, Владимир Славковић, Вилмош Ваштаг, Марко Ђуровски, Родољуб Кајганић, Милош Суботић, Жарко Јокшић, Александра Ракић, Игор Достанић и Нешо Вујошевић.

Ж. Балабан

EUR/RSD 118.4991
Најновије вести