Школа добила механизацију

РУМА: Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине- националне заједнице донирао је СППШ „Стеван Петровић- Бриле” у Руми

 нову пољопривредну механизацију у вредности од 7.200 евра. Пољопривредна школа добила је нову ОЛТ пнеуматску сејалицу за сетву кукуруза, пољску косачицу са два диска захвата 165 цм и ротациону фрезу за обраду земљишта у воћњацима и виноградима.Директор Пољопривредне школе у Руми Милан Пуповац истиче да ће ова нова механизација модернизовати практичну наставу, подићи на виши ниво обраду земљишта, али да ће она уједно бити и учило за ученике школе.

- На новој опреми ученици савладавају наставно градиво из области пољопривредне технике. Нова механизација ће осавременити нашу ратарску производњу, јер је основни циљ школе да повеже теорију са праксом. Желимо да кад ученик заврши нашу школу он стекне знање које ће на прави начин примењивати. Да буде сам свој газда, да сам донесе одлуку да ли ће наставити образовање и уписати факултет или ће одмах по завршетку школе засновати породицу и почети са самосталном производњом.

Уколико се одлучи за ово друго, он је са стеченим знањем у нашој школи припремљен за живот. Не желимо да производимо ученике за биро, већ децу која су спремна, самостална, обучена и која ће имати и и практична и теоријска знања из области пољопривреде од којих ће моћи да живе – рекао је Пуповац.

Први човек Пољопривредне школе у Руми наглашава да је у протеклих неколико година урађено много на модернизацији и популаризацији школе што је већ ове године утицало да се попуне сва места у образовним профилима ветеринарски и пољопривредни техничар. Очекује да школа настави са модернизацијом и добрим условима за практичну наставу.

- Кабинет за ветерину и сточарство је практично завршен, школа има и мини ЗОО врт у оквиру кога ће наредне године бити изграђен и летњиковац. У току је уређење и ученичког кутка, па ће сви ђаци који чекају аутобус или почетак часова имати топао простор где ће моћи да читају, гледају ТВ или сурфују интернетом - објаснио је Пуповац.

Љ. Малешевић

EUR/RSD 118.4356
Најновије вести