Код Кикинде букнула три пожара

Припадници ватрогасно спасилачког батаљона Кикинда и други актери на пољи противпожарне заштите, били су принуђени да се ангажују на гашењу часк три пожара, који су букнули  од поднева и наредних неколико сати на подручју Кикинде и околини.
2
Фото: Приватна архива

Око поднева ватра је планула у атару између Кикинде и Новог Милошева, где је горело око 40 хектара стрњишта, скоро у исто време пријављен је и пожар на железничкој станици у Кикинди, док је трећи пожар букнуо у атару између Кикинде и Башаида.

На железничкој станици ватра се са околног растиња и трске проширио на дрвене прагове  импрегрираним уљем, па су у гашењу учествовали припадници ватрогасно спасилачког батаљона Кикинде и ватрогасци добро0вољних друштава из Руског Села и пољочувари. Црни дим је био уочљив и из центра града. 

Фото: Приватна архива

Сат времена касније до пожара је дошло у атару Кикинде код фабрике Метанолско сирћетног комплекса МСК, на путу Кикинда-Ново Милошево.  Мобилисани су све расположиве снаге професионалне ватрогасне јединице, а придружили су се и чланови ДВД Башаид и запослени из МСК-а и НИС-а, јер је процењено да је у питању пожар од великог ризика. Дим на овом подручју је толико био густ и видљивост смањена, да је саобраћајна полиција наизменично пропуштала возила на овој деоници пута.

Још се не зна како је дошло до ва три пожара. У току је истрага надлежних органа, да ли их је неко изазвао или је дошло до самозапаљења на њивама и трстику услед високих тропских температура.

М. Митровић

 

Фото: Приватна архива Н. Марковљев и С. Сандић

 

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести