У Кикинди откривена спомен биста проф. др Мичурину Берару

КИКИНДА: Спомен биста проф. др Мичурина Мирчета Берара, рад академске вајарке Татјане Каравелић, отркивена је у холу Високе школе струковних студија за образовање васпитача.
k
Фото: kikinda.org.rs

У питању је установа, како се наводи на сајту Града, у којој је Берара радио, а једно време био и директор.

На осмогодишњицу смрти истакнутог просветног и спортског радника, откривању спомен бисте присуствовали су чланови породице, његове колеге, пријатељи и поштоваоци:

Ово је једино признање које је Мирче добио од града. Признања је добијао у Србији, али и ван граница наше земље. Можда је на неки начин та неправда данас исправљена. Осећам се као да је он међу нама, изјавила је Радмила Берар, супруга покојног проф. др Мичурина Берара.

Директорица Високе школе струковних студија за образовање васпитача, др Ангела Месарош Живков, захвалила се Покрајинском сектретаријату за високо образовање на подшци у реализацији пројекта, али и Спортско школском савезу, иницијатору и реализатору, као и локалној самоуправи.

Он је некада био профестор и директор ове установе. Својим радом је задужио струку, науку и спорт, не само у Кикинди, нагласила је она.

Бираним речима о проф.др Мичурину Берару говорио је и о проф. др Зоран Милошевић, покрајински секретар за високо образовање.

Инспирисани његовим делима, верујем да ћемо сачувати све оно што је мукотрпно стварао, а данас је и наша пракса. Професор Берар дао је немерљив допринос спорту, физичком васпитању и рекреацији. Хвала му на томе, поручио је проф. др Милошевић.

Фото: kikinda.org.rs

Члан ГВ, Саша Танацков, рекао је да је проф. др Мичурин Берар, вишедеценијским радом у науци и спорту допринео образовању многих генерација учитеља, васпитача и професора физичке културе.

Он је Кикинду ставио на пиједестал оних средина које се могу подичити тиме да су повезани наука и пракса, а на корист деце. Био је и велики хроничар кикиндског спорта. Захваљући њему, од заборава је сачувано много тога. Колико је свестран био, можа најбоље говори његов допринос рукомету, и то женском. Он се бавио и другим спортовима, подвукао је Танацков.

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести