У Зрењанину успешна недеља Црвеног крста

ЗРЕЊАНИН: У оквиру „Недеље Црвеног крста“, у Зрењанину су организоване бројне активности, које су почеле показном вежбом.
с
Фото: Приватна архива

Том приликом су припадници Црвеног крста Зрењанин и њихове колеге из Суботице и Новог Сада приказали како помоћи и евакуисати повређене који су се нашли на излету или су доживели саобраћајну несрећу. За ову прилику подигнут је и пријемно-тријажни шатор. Вежба је организована у сарадњи са јединицом Цивилне заштите опште намене, Градским ватрогасним савезом и Службом хитне медицинске помоћи. Учеснике вежбе је на крају поздравио градоначелник Зрењанина Симо Салапура.

Поводом Националног дана добровољних давалаца крви, у просторијама Црвеног крста Зрењанин је организована акција на којој је прикупљено 38 јединица крви, а онима који су први пут дали крв уручене су захвалнице.

На ликовном конкурсу под називом „Крв живот значи“ награђено је 16 ученика основних и средњих школа.

Омладинске теренске јединице имале су своју скупштину, која је организована онлајн и пратили су је волонтери из организација Вождовца, Кикинде, Ковина, Краљева, Новог Сада, Палилуле, Сомбора, Суботице, Сремске Митровице и Бањалуке. Скупштина је била изборна, а за нову председницу је изабрана Миријем Виденовић.

Редовној годишњој Скупштини Црвеног крста Зрењанин присуствовали су начелница Средњобанатског округа Снежана Вучуревић, помоћница градоначелника Зрењанина Јелена Травар Миљевић и стручни сарадник Црвеног крста Србије Бранимир Кнежевић.

Председница Црвеног крста Зрењанин Соња Капелер Пушкарић уручила је признања најзаслужнијима, а добитници златног знака Црвеног крста Србије су Милица Туцић и др Јасмина Вујанов.

Сребрни знак су заслужили Николија Кнежевић, Лука Мандић, Немања Петковић, Гордана Дујловић, Вукица Миланков, Љубан Бањеглава, Миле Новаковић и постхумно Жарко Кетенбах.

Сребрним знаком су награђени и Одељење за ванредне ситуације у Зрењанину, Ватрогасно спасилачки батаљон, Команда за развој Банатске бригаде, Одсек за одбрану и ванредне ситуације Града Зрењанина, Спортски савез, Зрењанинска гимназија, Средња медицинска школа, библиотека „Жарко Зрењанин“, Предшколска установа и Организација резервних војних старешина.       

Ж. Б.

 

EUR/RSD 117.2728
Најновије вести