Учионице без промаје

ОРОМ: Радове на замени прозора на згради школе у Орому, издвојеног одељења Основне школе „Јанош Арањ” из Трешњевца, обишао је потпредседник Покрајинске владе

 и ресорни секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице АП Војводине Михаљ Њилаш. За ове радове Покрајински секретаријат за образовање обезбедио је четири милиона динара, па ће се у року од две недеље завршити прва фаза радова, када се према речима директора школе Атиле Вајде очекује наставак улагања. Биће замењено 95 посто прозора на згради школе која је изграђена 1979. године, а који су у веома лошем стању.

Због лоших прозора у згради зими није било могуће учионице загрејати више од 17 степени, а са заменом столарије и када се уради изолација зидова, обезбедиће се топле учионице и уштеда око 30 посто на издацима за грејање.Радови су поверени фирми „Солис сленд” из Ковина, која се бави производњом ПВЦ столарије, а директор Кристијан Вујичин каже да су радови почели пре три дана и биће завршени до краја ове недеље. Он истиче да су надлежни препознали проблеме у оваквим установама и да се у столарију исплати у року од три године уштедом на грејању.

- Учионице ће захваљујући овом улагању убудуће бити без промаје, а када почне грејна сезона све учионице и кабинети ће бити много топлији него претходних година – каже Михаљ Њилаш. - Покрајинска влада је донела одлуку да се средства текуће буyетске резерве усмере за покретање и завршетак ове инвестиције. Додељених четири милиона динара за овај пројекат биће довољни за замене скоро свих прозора и оштећених врата у згради школе у Орому. Надам се да таквих примера ће бити све више и више, где Покрајина инвестира у ове сврхе. Сада правимо трогодишњи план инвестирања на бази анкете коју смо спровели у току летњег распуста у свим образовним установама.

Њилаш је додао да су све образовне установе доставиле своје захтеве са потребама за одржавањем, великим инвестиционим одржавањима па и за изградњу нових зграда, као што су фискултурне сале и други објекти.

М. Митровић
 

EUR/RSD 118.5465
Најновије вести