Град Зрењанин наложио кинеској фабрици обуставу производње у Перлезу

ЗРЕЊАНИН: Град Зрењанин данас је кинеској фабрици за рециклажу "Феитиансује" наложио обуставу производње у погону у Перлезу.
zrenjanin bakic
Фото: Дневник/Филип Бакић/Град Зрењанин

Инспекција за заштиту животне средине у Зрењанину забранила је рад у том погону у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за урбанизам и заштиту животне средине.

Инспектор је у редовној годишњој контроли утврдио да је произвођач поступио супротно уговору и да није спровео све инвестиције у области смањења утицаја на животну средину, објављено је на сајту Града Зрењанина.

То је, како је наведено, изазвало одређено одступање појединих параметара емисије недозвољених материја.

Инвеститору су наложене мере да производњу усклади са локалним еколошким прописима и уговорним обавезама, а до отклањања недостатака, наложена је обустава производње.

Инспекција је навела да се кинеском инвеститору привремено забрањује обављање технолошког процеса ектрузије и гранулисања млевене пластике, као и рад уређаја за пречишћавање отпадних гасова из постројења за третман отпадне пластике.

Забрана се примењује до достављања резултата испитивања који доказују да нема штетног утицаја на животну средину односно док се не испита ефикасност постројења - уређаја за смањење емисије.

Град Зрењанин очекује да кинески инвеститор, као одговорна компанија, спроведе наложене мере.

Зрењанин развија своју привреду, али је здравље грађана Зрењанина приоритет локалне самоуправе, наведено је у саопштењу.

Miša
13.04.2021 • 21:00
Kada će inspekcija izdati nalog da se konačno pusti u pogon nova Fabrika vode u Zrenjaninu čiju izgradnju nije platila ni opština, ni pokrajina, ni majka Srbija, već će je otplatiti građani krog veću cenu vode? Pa i predsednik i premijerka su odavno obećali da će pitanje pitke vode u srcu Banata u 21. veku brzo biti rešeno.
EUR/RSD 117.5814
Најновије вести