Култура - Сцена

Култура / Сцена ГЛУМИЦА О ПРЕДСТАВИ "ЧОВЕК СЛОН" У БДП-У: Бави се унутрашњим наказностима људи
БЕОГРАД: Гошћа нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор била је глумица Јана Милосављевић која је говорила о својој улози у представи "Човек слон" Београдског драмског позоришта.
Култура / Сцена УЗ МАТИШИЋЕВ ЏЕЗЕРСКИ ИНТЕРМЕЦО Цветним ударом окончан још један маратон и сезона Народног позоришта Сомбор
Сала је била пуна публике и у 12 сати, у поноћ, не у подне, када је Народно позориште Сомбор извело представу „Радован трећи“ Душана Ковачевића, у режији Вита Тауфера, и својим чувеним, 32. позоришним маратоном ставило тачку на овогодишњу сезону.
Култура / Сцена РЕДИТЕЉИ МИЛАН НЕШКОВИЋ И ЈАНА МАРИЧИЋ ОДГОВОРИЛИ КРИТИЧАРИМА „Страховит ниво пасивне агресије”
- Повод за наше обраћање Борисаву Матићу 20. маја у Ужицу био је његов излазак на сцену приликом којег је прочитао следеће образложење: …“кроз причу о лицемерству родитеља из наводно префињене грађанске класе и њиховој недовољној бризи о деци, ‘Бог масакра‘ покушава да одговори на питање како је дошло до масакра у Рибникару и доминације насиља у савременом друштву.“
Култура / Сцена УДРУЖЕЊЕ ПОЗОРИШНИХ КРИТИЧАРА ОСУДИЛО НАПАД НА КОЛЕГУ Не може редитељ насиљем судити о критици
Удружење позоришних критичара и театролога током Стеријиног позорја одржало је своју редовну годишњу скупштину коју је поред оцена о раду и даљих планова обележио један ванредан догађај.
Култура / Сцена ОДЛАЗАК ЈОШ ЈЕДНОГ ВЕЛИКОГ ГЛУМАЧКОГ ИМЕНА Преминуо Харис Бурина
ЗЕНИЦА: Филмски и позоришни глумац Харис Бурина преминуо је након тешке болести у Кантоналној болници у Зеници, преносе босанскохерцеговачки медији.
Култура / Сцена ДУШАН ЉУШТИНА, УПРАВНИК ТЕАТРА „УЛИСИС”, ЧЛАН ЖИРИЈА ПОЗОРЈА: Ми, заправо, мало идемо у позориште
Члан овогодишњег жирија 69. Стеријиног позорја Душан Љуштина, поред великог, вишедеценијског искуства рада у култури, вођења позоришта, као што је загребачки “Керемпух”, а сада брионски “Улисис”, и поред тога што је дипломирао на Правном факултету у Загребу, и апсолвирао на Шумарском факултету у Загребу, има и докторат који је стекао на Економском факултету у Осијеку, на тему примене маркетиншких концепата у позоришној уметности. 
Култура / Сцена УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ 69. СТЕРИЈИНОГ ПОЗОРЈА ПА ГЛУМЦИ ПЕВАЛИ „Очеви и оци” најбољи и по суду публике
Проглашењем и уручењем свих Стеријиних и пратећих награда 69. Стеријиног позорја, синоћ је почело финале овог значајног фестивала не само за културу Србије, него и целог региона.
Photo
Култура / Сцена ПОЗНАТЕ И ОСТАЛЕ НАГРАДЕ 69. СТЕРИЈИНОГ ПОЗОРЈА: Блистава Јудит Ласло
Стеријина награда „Дејан Пенчић Пољански“ Округлог стола критике за најбољу представу додељена је остварењу "Каталин Ладик доживљава нервни слом, даје отказ на место службенице у банци и постаје концептуална уметница" Златка Паковића, Позоришта "Деже Костолањи" Суботица и Стеријиног позорја. Жири је радио у саставу Александра Гловацки, Борисав Матић и Игор Бурић, а одлуку је донео већином гласова.
Култура / Сцена ШТА МЛАДИ ТРАЖЕ И ПРОНАЛАЗЕ У ПОЗОРИШТУ Нешто што погађа у срж, покреће емоције и даје ментални импулс
У деценију дугом процепу између представа за децу и представа за одрасле, театри губе своју публику.
Култура / Сцена АЛЕКСАНДРА ГЛОВАЦКИ, ПОЗОРИШНА КРИТИЧАРКА: Сви беже у романе и класику
Како је то кад једна селекторка оцењује другу? Какав је то посао селекторке? У чему је смисао бављења уметношћу? Које су то најбоље представе и какво нам је стање у позоришту? 
Култура / Сцена ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ 69. СТЕРИЈИНОГ ПОЗОРЈА Најбоља представа "Очеви и оци"
“Очеви и оци” Слободана Селенића, у драматизацији Кате Ђармати и режији Вељка Мићуновића, Народног позоришта у Београду, представа је проглашена најбољом на управо завршеном 69. Стеријином позорју.
Photo
Култура / Сцена ДОДЕЉЕНА И "ДНЕВНИКОВА" НАГРАДА 69. СТЕРИЈИНОГ ПОЗОРЈА: Три представе се издвојиле
Награда "Дневника" за једно уметничко остварење на протеклом Позорју додељена је ансамблу представе "Било једном у Новом Саду" Андраша Урбана, Новосадског позоришта/ Ујвидеки синхаза.  Одлуку је једногласно донео жири који је радио у саставу Мирослав Стајић Нина Попов Бриза и Наташа Пејчић.
Култура / Сцена ФИНАЛЕ 69. СТЕРИЈИНОГ ПОЗОРЈА „Очеви и оци”, Селенић у читању Мићуновића
Последња у такмичарској селекцији 69. Стеријиног позорја је представа „Очеви и оци“, рађена по роману Слободана Селенића, у режији Вељка Мићуновића, коју ће вечерас у 21 час, на сцени „Пера Добриновић“ Српског народног позоришта, извести Народно позориште из Београда.
Култура / Сцена 69. СТЕРИЈИНО ПОЗОРЈЕ, ДАН ШЕСТИ „Режим исцељења” Тање Шљивар стиже из Вараждина
Следећа представа у такмичарској селекцији 69. Стеријиног позорја је „Режим исцељења“ Тање Шљивар, у режији Бојана Ђорђева, коју вечерас од 21.30 час, на сцени „Јован Ђорђевић“ СНП-а, игра Хрватско народно казалиште Вараждин.
Photo
Култура / Сцена САОПШТЕНА СЕЛЕКЦИЈА ЗА 73. ФЕСТИВАЛ ПРОФЕСИОНАЛНИХ ПОЗОРИШТА ВОЈВОДИНЕ: Дупло више
- Радећи претходну селекцију била сам у великом проблему, јер у прошлогодишњој продукцији нисам налазила шест тражених, а квалитетних представа. Ове године сам у много већем проблему, готово да је дупло више представа за које сматрам да заслужују да их види фестивалска публика, а и фестивалски жири - навела је Александра Гловацки, селекторка Фестивала професионалних позоришта Војводине који ће бити одржан од 28. септембра до 4. октобра у Суботици, 73. пут. Требало би да то буде у обновљеној, старој згради Народног позоришта/ казалишта/ Непсинхаз, која још увек није отворена.
Култура / Сцена СТАША НИКОЛИЋ О СВОЈОЈ УЛОЗИ У МЈУЗИКЛУ "ВИОЛИНИСТА НА КРОВУ": „Имам најлепши сонг”
БЕОГРАД: Гошћа нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор била је глумица Сташа Николић која је говорила о својој улози у мјузиклу "Виолиниста на крову" у Јеврејском културном центру.
Култура / Сцена 69. СТЕРИЈИНО ПОЗОРЈЕ, ДАН ПЕТИ „Кишни дан...” и „Брод за лутке”
У такмичарској селекцији 69. Стеријиног позорја, вечерас у 19 часова на сцени „Пера Добриновић“ Српског народног позоришта, биће изведена представа “Кишни дан у Гурличу” Милана Рамшака Марковића, у режији Себастијана Хорвата.
Култура / Сцена ПЉУШТАЛЕ НАГРАДЕ ЗА ПЛЕСНИ СТУДИО ИМПУЛС Наши плесачи  издоминирали на Светском првенству у модерним плесовима
Студио Импулс је са 27 кореографија и 34 деце гостовао на светском првенству у Пули у организацији светске плесне организације ИДФ. На овом првенству учествовало је око 40 земаља из целог света.
Култура / Сцена НА ПОЗОРЈУ “Музика за сцену” МИТРА СУБОТИЋА СУБЕ „Знао је да случајан сусрет на трамвајској станици претвори у романтичну љубавну композицију“
Чувени, сад већ и легендарни композитор Митар Суба Суботић из Новог Сада, познат и као Рекс Илузиви (Краљ Илузија), није доживео још једно издање своје музике - музике за сцену - али његови пријатељи били су убеђени да је ту негде, јер његово присуство све време осећају, иако је настрадао у пожару 1999. године, управо спашавајући своје тонске материјале.
Култура / Сцена ДРАМАТУРГ КОКАНОВ О НОВОЈ ПРЕСТАВИ: "Човек слон" се бави реакцијом друштва на другост
БЕОГРАД: Гост нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор био је драматург Димитрије Коканов који је говорио о представи "Човек слон" у Београдском драмском позоришту (БДП).
EUR/RSD 117.0683
Најновије вести