ПАНАОТОВИЋ: Циљ резолуције о Сребреници је ратна одштета

Социолог и директор Културног центра Новог Сада Бојан Панаотовић гостовао је у емисији Ино стране аутора Срђана Граовца на Радио телевизији Војводине.
1

Панаотовић је нагласио да је основни циљ резолуције о Сребреници у УН отварање простора за тужбе против Србије и Републике Српске за геноцид и инсистирање на ратној одштети како би се Србија економски осакатила и како би и унуци наших унука испаштали. Исти је случај и са уласком Косова* у СЕ, као што је министарка правде у тзв. влади Косова и сама нагласила – да улазак Косова* у Савет Европе отвара простор за тужбу против Србије за геноцид.

Панаотовић је нагласио да би одговорна опозиција требало да буде опозиција владајућој странци али не и политици очувања целовитости Србије. Када је о Црној Гори реч, Панаотовић је изнео процену да влада Милојка Спајића не би пала када би Црна Гора гласала уздржано у УН. Ипак, подвукао је да просрпске странке не би требало да напуштају власт у Црној Гори јер би тиме само отвориле простор за повратак ДПС-а или снага блиских њему.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести