САМО ВРХУНСКА САВРЕМЕНА МЕХАНИЗАЦИЈА САНИРАЋЕ ШТЕТУ ЈП „Војводинашуме” набавило нове машине, а ево и које

Јавно предузеће “Војводинашуме” крајем 2023. године спровело је јавну набавку за два возила за превоз великих балвана, форвардера “Џон дир 1210Г” (John Deere) и сада за санацију штета у државним шумама ово јавно предузеће располаже са 26 таквих возила.
а
Фото: Војводинашуме

Како је саопштено из ЈП “Војводинашуме”, ово предузеће од краја јула прошле године интензивно ради на санацији штета насталих од суперћелијске олује. Санација се у почетку вршила у урбаним срединама широм Војводине, а након тога се приступило санацији штета у државним шумама, пре свега у Бачком и Сремском шумском подручју. С обзиром на нагло повећање обима послова на сечи, изради али и привлачењу дрвних сортимената крајем 2023. године. ЈП “Војводинашуме” спровело је јавну набавку за два форвардера “John Deere” са ознаком 1210Г.

- У условима санације штета од ветра прва фаза транспорта дрвних сортимената одвија се у још тежим условима него што је то уобичајено и само врхунска савремена механизација попут ове две машине може да задовољи и динамички и безбедоносни аспект - наводи се у саопштењу.

Фото: Војводинашуме

ЈП “Војводинашуме” поред повећања ефикасности у раду улагањем у савремену механизацију такође обезбеђују радницима (руковаоцима) и много боље тј. хуманије услове за рад. Набавком нова два форвардера сада имају у саставу своје механизације 26 оваквих машина које представљају кључну карику у производном процесу, посебно на тешким теренима (расквашен и влажан терен), где тракторске екипе не могу да раде.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести