АКО СТЕ БИЛИ У ПРИЛИЦИ ДА КУПИТЕ ОВУ ТЕСТЕНИНУ, ПАЗИТЕ Трговински ланац продаје тортелине с истеклим рока трајања, А УНУТРА УЖАС НАД УЖАСИМА

Трговински ланац у Хрватској продаје тестенину којој је истекао рок трајања и у којој су пронађени црви, преносе хрватски медији.
1
Фото: Pixabay, ilustracija

На ово је упозорило удружење за заштиту потрошача "Ало инспекторе" које је открило да је у питању тортелини са пршутом марке Алиберт, који у промет ставља Intercommerce из Умага преко трговинског ланца Плодине.

Рок трајања је истекао у децембру, тесто се распало, црви су се намножили унутар паковања, али се производ и даље продаје. Из „Здраво инспекторе“ моле потрошаче да буду опрезнији при куповини тортелина Алиберти у паковању од 250 г са ознакама L088 B и L078 B.

„Након наше објаве о Алиберт сувим тортелинима (са месом и пршутом) који су се распали, садржавали црве и више нису били погодни за конзумацију ни након термичке обраде, наводи Плодина, дистрибутер ове тјестенине за Хрватску, компанија „Intercommerce“, брзо су одговорили из Умага:

„С обзиром да робу испоручујемо само са исправним условима, молим датакве старе производе одмах повући из продаје“, тражили су од трговинског ланца Плодине да повуче те серије.

Према информацијама којима располажемо из Плодина, у току је повлачење из продаје две спорне партије сувих тортелина Алиберти“, рекли су данас из „Здраво инспекторе“.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести