ПРЕМИЈЕРА У АТЕЉЕУ 212 О нестајању

Представа “Нестајање” Томислава Зајеца, у режији Сање Митровић, премијерно је изведена у суботу, у Атељеу 212.  Праизведба Зајецове драме била је у јануару на великој сцени Хрватског народног казалишта у Загребу.
a
Фото: промо

“Нестајање” говори о односима родитеља и деце, систему едукације, свету одраслих који занемарује децу и о њиховом злостављању, Радња комада је смештена у интелектуалну вишу средњу класу хрватског грађанског друштва, коју чине универзитетски професори, уметници, научни истраживачи и полиција. Готово сви представници друштва учествују у колоплету интимних односа и законских преступа у злоупотреби деце.

Прича паралелно прати породицу жртве и породицу злостављача, градећи динамичну драмску радњу богату снажним карактерима и сукобима, обртима и емоцијама. Светозар Цветковић, Дејан Дедић, Дубравка Мијатовић, Милица Јаневски, Јелена Илић, Бранка Петрић, Наталија Степановић и Ђуро Брстина оживели су ликове на сцени Атељеа 212, а ауторски тим представе чинили су и сценографкиња Јасмина Холбус, костимограф Борис Чакширан, композиторка Марија Балубџић и драматург Димитрије Коканов.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести