ЈАГОДЕ НА 8 НОВИХ НАЧИНА: Омиљено пролећно воће можете пробати у коктелу, али и као део киселог и љутог соса

Јагоде се обично једу са шлагом, посуте шећером или чоколадом. За неке су најукусније онако свеже опране, али ево још неколико једноставних рецепата који ће вас сигурно одушевити.
б
Фото: Pixabay.com/ Dnevnik.rs

Чоколадни угризи - умочите пола килограма јагода у 2 дл отопљене чоколаде за кување. Уваљајте у насецкане лешнике или орахе. Сваку ставите на штапић за ражњиће па у дубљу чашу да се охладе.

Шејк од јагоде - измиксајте банану, шољицу смрзнутих јагода, пола јогурта, 3/4 шољице сока од поморанџе или јабуке, две кришке тофу сира и две кашике меда. Мутите док не добијете глатку смесу.

"Маргарита" од јагоде - у блендеру спојте шољицу јагода, шест кашика текиле, две кашике ликера од поморанџе, три коцкице леда и четвртину шојицу сока од лимете.

Сирће од јагода - помешајте шољицу јагода, кашику шећера и кашику винског сирћета. Пустите нека одстоји један сат. Додајте со, бибер, две кашике маслиновог уља, па измиксајте у блендеру. Сирће од јагода даје егзотичан укус свакој салати.

Сладолед од јагоде - помешајте у посуди три шољице сецканих јагода и пола шољице лимуновог сока. Посебно умутите две шољице слатке павлаке и две кашике ароме од ваниле. Полако додајте пола литра млека и мутите док не добијете густу смесу. Додајте мешавину јагода. Посуду ставите у замрзивач да се добро охлади.

Салса од јагода и авокада - сједините шољицу насецканих јагода, четвртину шољице ољуштеног и насецканог авокада, две кашике црвеног лука, две кашике свежег коријандера, пола кашике нарендане корице лимуна, две кашике лимуновог сока, две кашике сецкане љуте папричице и мало шећера. Све полако измешајте и послужите свеже.

Сир од беле чоколаде - помешајте шољицу масне павлаке и 100 г маслаца у великој посуди и загрејте на умереној ватри. Када добијете густу смесу, уклоните с ватре и додајте 300 грама беле чоколаде. Мешајте док смеса не постане компактна и глатка. Охладите. Додајте насецкане јагоде и лепо сервирајте.

Воћни маслац - растопите мало маслаца, додајте мало шећера и соли и пола шољице сецканих јагода. Служите охлађено уз кекс или двопек.

Информер.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести