БРНАБИЋ О РЕЗУЛТАТИМА ИЗБОРА: Имамо далеко више од 125 посланика, можемо сами да формирамо владу

ЛЕБАНЕ: Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће СНС у Скупштини Србије имати далеко више од 125 посланика што ће им омогућити да сами формирају владу.
2
Фото: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

"То нам обезбеђује да нам нико други не треба за формирање владе. Дакле то је већинска подршка, далеко више од 125 посланика колико је потребно да формирамо владу сами", рекла је Брнабић током обиласка општине Лебане и додала да ће се странка око овог питања консултовати и са председником Србије Александром Вучићем.

На новинарско питање када се очекује формирање нове владе она је рекла да су напредњаци освојили толико мандата колико је потребно да сами формирају владу, али да је потребно сачекати да се Републичка изборна комисија (РИК) изјасни о томе да ли и на којим бирачким местима треба поновити изборе, па тек онда започети разговоре око формирања будуће владе.

Она је нагласила да до тада техничка влада наставља са својим радом.

"Техничка влада може да ради све ствари као и нормална влада осим предлагања закона. Сви пројекти које имамо у плану и које спроводимо настављају да се имплементирају. Ја ћу инсистирати да са још већом енергијом радимо и да наставимо све пројекте које смо започели. Грађани су јасно рекли и поручили шта желе да виде и колико желе да Србија настави и убрза даље свој развој", рекла је Брнабић.

Истакла је да је ова победа од историјског значаја, јер је њом председник Србије показао како поверење и поштовање ужива међу народом.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести