(ФОТО, ВИДЕО) СПЕКТАКЛ НА ПЕТРОВАРАДИНСКОЈ ТВРЂАВИ: Крем светског планинског бициклизма јуришао на олимпијске бодове

Епске бициклистичке трке и музичка забава обележили су 7. Пошта Србије Петроварадин фортрес бајк фестивал на Петроварадинској тврђави.
с
Фото: Филип Бакић

На једној од најатрактивнијих локација за планински бициклизам у Европи, више од 160 учесника из 18 земаља света подигло је прашину на стази у јуришу на бодове за Олимпијске игре у Паризу, које се одржавају овог лета.

Сходно оваквом престижном статусу трка двоточкаша, организатори Србија епик серија и Бициклистички клуб „Нови Сад” и ове године приређују одличан пропратни музички програм. Најмлађи су имали прилику да се такмиче у популарној трци гуралица, али и да уживају у позоришној представи „Мала школа саобраћаја”.

– Тркама прве категорије Светске бициклистичке федерације, које су доносиле укупно 575 олимпијских бодова у мушкој и женској конкуренцији, претходила су надметања млађих категорија, а први пут и аматера по овој атрактивној стази – рекао је Немања Вајс, директор Србија епик серије. – Седми пут смо на Петроварадинској тврђави и велику захвалност дугујемо Граду Новом Саду што подржава ову манифестацију и Пошти Србије, која је све ове године са нама. Био је ово још један прелеп дан и желимо да фестивал наредних година буде још већи и значајнији.

Фото: Филип Бакић

Од првог издања Петроварадин фортрес бајк фестивала уз организаторе је Пошта Србије.

–  Ми као друштвено-одговорна компанија подржавамо већ седми пут ову манифестацију – истакао је директор Радне јединице Нови Сад Поште Србије Александар Белић, који је и свечано отворио трку. – Пошта Србије је препознала значај бициклизма јер и у свом послу користи бицикл као превозно, еколошки прихватљиво средство.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dnevnik (@dnevnik.rs)

Фото: Филип Бакић
Фото: Филип Бакић

Након такмичарског дела овог „епског” дана, уследиће феноменална забава коју ће уприличити наши популарни поп-певачи Жељко Васић од 18 часова и Немања Радошевић у 20 ч, на бини на платоу испред Академије уметности.

Један од медијских спонзора Петроварадин фортрес бајк фестивала био је и наш и ваш лист „Дневник“.

Фото: Филип Бакић
Фото: Филип Бакић

 

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести