Финале Лиге конференција: Фиорентина и Вест Хем ПИШУ ИСТОРИЈУ у Прагу

ПРАГ: У финалу другог издања Лиге конференција данас ће се у Прагу састати Фиорентина и Вест Хем. Биће то добра увертира за завршницу европске фудбалске сезоне, у којој ће се у великом финалу у Лиги шампиона у суботу такође састати италијански и енглески клуови Интер и Манчестер сити.
fudbal lopta pix
Фото: pixabay.com

И Фиорентина и Вест Хем потпуно су се заслужено нашли у одлучујучем мечу Лиге конференција, и једни и други су за копље надвисили ривале. Показали квалитет додуше „виола“ је имала нешто тежи пут али је успешно пребродила све препреке. Интересантно да и Фиорентина и Вест Хем  спадају у средњу класу клубова у својим земљама, додуше „виола”је у прошлости пружила много боље партија, а у својим редовима имала је такве ифудбалере као што су Лука Тони,  Роберто Бађо, Габријел Батистута, Штефан Ефенберг, Брајан Лаудруп, Франческо Толдо, Руи Кошта и Предраг Мијатовић, док су  се „чекичари“ углавном шетали између прве и друге лиге.  Фиорентина је у својој историји освојила и два скудета, док се Вест Хем може похвалити са три ФА купа.  А што их  изједначује, а то је да су шездесетих година и једни и други освојили Куп победника купова.  

Како се чини шансе су пођђеднаке, ако се  поглеају састави можда В ест хем у својим редовима има нешто познатијих играча, сигурно да је први играч тима бразилски репрезентативац Пакета, па ту је Енглез Рајс, Чеси Соучек и Цоупал, Немац Керер, док су ведете Фиорентине Мароканац Абрамат, наш репрезентативац Миленковић, Аргентинац Гонзалес, а ту су и Лука Јовић и Алекса Терзић, који на кашичицу добијају прилику.


Фиорентина – Вест Хем

ПРАГ: Еден арена, капацитет 55.000, судија: Карлос Дел Серо Гранде (Шпанија), почетак у 21 сат.

ФИОРЕНТИНА: Терачиано  –  Додо, Кварта, Миленковић, Бирађи–  Мандрагора, Амрабат –  Гонзалез, Бонавентура, Иконе – Кабрал.

ВЕСТ ХЕМ: Ареола – Керер, Зума, Агуерд, Крешвел – Соучек, Рајс, Пакета – Бовен, Антонио, Бенрахма.


–  Нисмо очекивали да стигнемо до финала – каже тренер Фиорентине Винченцо Италијано. –Али када смо већ ту  желимо и да победимо. Имаћемо тежак задатак, јер Вест Хем има сјајан тим, До сада нас је пратила срећа надам е да ћемо одиграти добар меч у Прагу.

Вест Хем је сезону у Премијер лиги завршио на 11. месту „чекичари“ су играли променљиво, али у Лиги  конференција све препреке су лако  пребродили (АЕК Ларнака, Гент, АЗ Алкмар).

–  Ово је сигурно највећи меч у историји клуба – објашњава менаyер  Вест Хема искусни Давид Мојес. –  Екипа је спремна, сви смо фокусирани на утакмицу. Свака част Фиорентини, али сам уверен да ћемо ми освојити трофеј.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести