МИЛОШ ИСАКОВ-КОВАЧЕВИЋ Разлика између Војводине и Сутјеске није велика

Тренер кошаркаша Војводине Милош Исаков-Ковачевић говорио је пред други дуел четвртфиналне серије АБА 2 лиге против Сутјеске, који је на програму сутра од 17 часова у малој сали Спенса.
Сутјеска Електропривреда/Фото: ММ
Фото: Сутјеска Електропривреда/Фото: ММ

Перспективни стратег ће са својом екипом настојати да се докопа места међу најбоља четири тима у регионалном такмичењу, у чему ће успети уколико Новосађани одбране пет разлике из Никшића (89:84).

– Нема везе сад што је домаћи терен, играмо против изузетно квалитетног ривала, који је у првом одмеравању снага показао колико лако може да долази до поена. У првом мечу смо имали дефанзивних пропуста, одиграли утакмицу на велики број поена, што је нешто чему ми не тежимо. Дозволили смо им 13 тројки и да кроз индивидуални квалитет дођу до нападачког ритма. Сада то све треба да поправимо и да од старта покажемо да смо бољи супарник. Имамо велико поштовање и према играчима и према стручном штабу и према Сутјецси и према граду Никшићу и сутра ћемо да покажемо да и ми можемо да имамо добар домаћи терен у сваком смислу. Позвао бих све навијаче да сутра дођу, поздраве момке и дају нам ветар у леђа да пробамо да се пласирамо у полуфинале АБА 2 лиге - поручио је Исаков-Ковачевић.

У јавности провејава став о доминацији српских клубова у АБА 2 лиги. Међутим, пракса је показала другачије. Подгорица је изненадила Златибор у првом мечу и славила са чак 24 разлика. То је порука и за остале да ће у плеј-офу снаге ипак бити равноправније.

– Не потцењујемо никог, свесни смо квалитета свих. Када упоредите Сутјеску и Војводину, није то велика разлика. То што смо другопласирани, а они седми, може да нам се обије о главу. Не само нама, него свакој екипи. Да ли је јавност у први план ставила српске екипе, није питање за мене. Имам осећај да је тако и без обзира на то што су прве три екипе биле српске на крају лигашког дела, то ништа не значи. Рачунајући посебно нас и Спартак, имамо Суперлигу која креће, немамо времена за тренинг, кроз који ћемо нарасти и подићи форму, док Сутјеска долази са тим да је одложила утакмицу у националном првенству и има седам дана да се припреми искључиво за нас. То су неке ствари које људи не знају, а веома су важне. Због тога је АБА 2 никад квалитетнија и никад изједначенија и зато не би било изненађење да било која екипа од ових осам у четвртфиналу на крају и освоји лигу - подвукао је 34-годишњи тренер Војводине.

Улаз на дуел Војводина - Сутјеска биће бесплатан.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести