ФМП ЕЛИМИНИСАО ВОШУ ИЗ СУПЕРЛИГЕ Без шута се не може (фото)

Кошаркаши Војводине завршили су такмичење у Суперлиги, пошто их је ФМП елиминисао са 2-0. Абалигаш је након победе у Железнику, био бољи и у Новом Саду. Пресудио је лош шут домаћих за три - тек 3/23.
Дневник/Ф. Бакић  
Фото: Дневник/Ф. Бакић  

Након што је Новосађанима додељен пехар за првака Кошаркашке лиге Србије (КЛС), утакмица је и званично почела и у уводним минутима су се боље снашли гости. До одређеног момента, црвено-бели су били у егалу, док није почела серија "пантера". Везали су две тројке и дошли до двоцифрене предности пред крај првог квартала (22:12).

Распуцали су се потом гости. Били су неумољиви са дистанце, било да је покушавао Матиц Ребец, посебно расположени Бојан Суботић или остали. Није успевала Војводина да пронађе препознатљиви дефанзивни систем, иако је у једном моменту пришла и на минус четири. Међутим, промашили су домаћи тада неколико зицера, што су "пантери" искористили и вратили комфорнију залиху, па је на полувремену било 48:37 за ФМП.

Фото: Дневник/Ф. Бакић  

Имала је Војводина опет периоде добре игре у трећој деоници. Зоран Николић је пробудио свој тим, како поенима, тако и дефанзивним реакцијама, али је опет изостала адекватна реализација у шуту за три поена. Тек три поготка из 18 покушаја било је премало, тако да се заостатак домаћина није мењао пред последњих 10 минута.

Фото: Дневник/Ф. Бакић  

Потом је ФМП само привео рутински меч крају и пласирао се у наредну фазу. Војводину сада очекује реванш меч против Подгорице у полуфиналу АБА 2 лиге. Тај дуел на програму је у четвртак од 19 часова у Новом Саду.

Фото: Дневник/Ф. Бакић  

В. М. П.

Војводина – ФМП 65:93 (14:22, 23:16, 19:19, 9:26)

НОВИ САД: Велика сала Спенса, гледалаца: 200, судије: Белошевић, Јевтовић, Весковић.

ВОЈВОДИНА: Канингем 6, Бањац 5, Недељков, Љубичић 4, Ракићевић 7, Заграђанин, Бумбић 7, Савић 6, Николић 12, Ашћерић 6, Џонсон 3, Вучетић 9 (9ск).

ФМП: Вотсон 4, Живановић, Ребец 15, Суботић 16, Робертс 10, Степановић 7, Симовић 3, Матовић, Стојановић 14, Новак 12, Кузмић 11 (8ск), Гашић 1.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести