НА КУПУ ВОЈВОДИНЕ У КАРАТЕУ: Нико као хајдуци

Карате клуб “Хајдук” из Куле је са 24 појединца и пет екипа у категорији борби и остварио сјајан резултат у Купу Војводине.
1
Фото: Доминирали на Купу Војводине – каратисти Хајдука из Куле, фото: Ђ. Бојанић

Такмичари из Куле освојили су 27 медаља (9 златних, 8 сребрних и 10 бронзаних), што је било довољно да буду убедљиво најуспешнији клуб на такмичењу.

Златне медаље су освојили кадеткиње Милица Буквић и Анастасија Гажо, јуниори Растко Мијановић и Божидар Мрдак, те сениори Александра Ђикић, Милана Корица и Михајло Крнајац у појединачној, тим сениорки у саставу: Александра Ђикић, Матеа Калмар, Милана Корица и Кристина Соколовски, као и тим јуниора у саставу: Растко Мијановић, Милош Крнајац и Божидар Мрдак у екипној конкуренцији. Сребрна одличја у клупску ризницу са Купа Војводине донели су кадети Сара Сабо, Теодора Тот и Војин Милетић, јуниор Милош Кранајац и сениори Матеа Калмар, Марко Пуцар и Глоријан Штрангар у појединачној, и екипа сениора у саставу: Лука Гириц, Михајло и Милош Крнајац и  Растко Мијановић у екипној конкуренцији. Бронзане медаље за Хајдук освојили су кадети Алекса Пуцар, Никола Чордаш и Сергеј Баран, јуниорке Исидора Пеквић и Миа Двожак, те сениори Кристина Соколовски, Милош Крнајац и Лука Гириц у појединачној, те екипа кадета у саставу Војин Милетић, Сергеј Баран, Никола Чордаш и Алекса Пуцар и екипа кадеткиња коју су чиниле Исидора Пеквић, Сара Сабо, Милица Буквић, Елеонора Тот и Анастасија Гажо у екипној конкуренцији.

– У клубу смо изузетно задовољни постигнутим резултатима, али пре свега високим нивоом форме коју су демонстрирали наши борци. Врло је важно то што смо на овако доминантан начин наступили на квалификационом Купу Војводине, јер нас убрзо очекује и Куп Србије за који се припремамо са шампионским амбицијама, како у појединачној тако и у екипној конкуренцији. Посебно нас радује што су свих наших пет екипа освојиле мадаље, а сениорке и јуниори шампионске титуле, као и то што су сви наши појединци и све наше екипе остварили пласман на државну смотру – рекао је тренер у Карате клубу „Хајдук“ Никола Гребер.

Ђ. Бојанић

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести