СЛАЂАНА ДРЕЗГИЋ, ТРЕНЕР ВАТЕРПОЛИСТКИЊА ВОЈВОДИНЕ: Победили су борба и заједништво

Ватерполисткиње Војводине освојиле су четврту дуплу круну, после Купа стигла је и титула, пошто је љути ривал Црвена звезда савладан два пута са 12:9 и 13:11.
s

Била је то четврта дупла круна за последње четири године новосадских црвено-белих. Иако је Војводина од почетка реванш утакмице у Новом Саду водила сусрет је до краја био веома узбудљив, јер се Звезда у једном тренутку примакла на само један гол заостатка, али је тајм-аут Слађане Дрезгић уродио плодом, Воша је заиграла како зна и стигла до победе и новог трофеја осмог у низу.

- Имали смо само две ротације што се тиче старијих и искуснијих играчица. Нису нам играле Исидора Дамјановић и Лолита Авдић, која већ дуже није у тиму. Због умора је дошло до малог пада у игри, али драго ми је да смо биле борбене у обе утакмице. Срећом нисмо испустиле вођство. Повукле смо контру и поново завршиле победом - казала је Слађана Дрезгић.

Она је истакла да је екипа у почетку реванша добро држала одбрану и да је напад био агресиван.

Фото: Ф. Бакић

- У првом делу бих похвалила одбрану, која је мало у другом делу пала, имали смо и мало проблема у нападу, али је на крају победила наша борба и заједништво које ретко која екипа има. Сви који нас прате последње четири сезоне знају колико смо срчане и какво је наше заједништво. Треба честитати овим девојкама, многи чекају да нам виде леђа, али не знам да ли ће им се та жеља скоро баш остварити. Треба погурати ове девојке, јер оне још увек имају вољу да играју и да се боре за клуб.

Све девојке су заслужне за овај нови трофеј у Вошиним витринама.

- Николина Травар је увек на свом нивоу, капитенски, али и остале су све дале свој допринос, све су гризле и бориле се. Захвалила бих им се, као и мом помоћном тренеру Елтини Јовић, која је самном ове сезоне и значила ми је много.

У Београду је било 12:9, а у Новом Саду 13:11, изгледа да је лакше било у Београду.

- Већ сам више пута рекла да ми изгледа волимо да играмо у Београду и да побеђујемо. Да ли ту добијемо неку посебну енергију, наоштримо се. Ова утакмица је била коректна и добра, без неких ексцеса што је и најважније у спорту и на крају је бољи победио.

Дрезгићева је истакла да се овом трофеју екипа радује као и свим претходнимм које је освојила.

- Радујемо се свакој титули као да је прва. Прва је, наравно, била посебна. Мени послебно је друга била најдража јер се тиме потврдила доминација. А сада, четири сезоне, осам пехара заредом, ко још у нашем спорту има такав континуитет. Мислим да то тренутно нема нико. И када ми кажу још то је женски спорт, извињавам се али ми смо у највишој конкуренцији изборили најбоље. Оно што знам шта год да се догоди са овом екипом и самном овај успех ће остати иза нас. Ускоро ће 90 година клуба и нико до сада није освојио осам пехара, а мислим и да неће биле ми ту или не - закључила је Дрезгићева.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести