ЗВАНИЧНИК ДУМЕ О ЛЕГЕНДАРНОЈ РУСКОЈ ПЕВАЧИЦИ КОЈА ЈЕ ОСУДИЛА РАТ Она је "бака која је некад певала", а мужа јој прогласили СТРАНИМ АГЕНТОМ

Председник Комитета за културу руске Думе Александар Шолохов поручио је данас да певачица Ала Пугачова није идол за младе, већ "бака која је некада певала".
4
Фото: Youtube Screenshot /Музыка на советском телевидении

"За младе људе, она је бака која је некада певала. Она им није идол, чак ни неко кога вреди слушати", рекао је Шолохов за агенцију РИА Новости говорећи о Пугачовој, која је осудила руски рат у Украјини.

Он је додао да је Пугачова током совјетске ере била популарна "због недостатка великог броја звезда у то време".

Пугачова, која је јуче напунила 75 година, једна је од најцењенијих руских певачица. Титулу народне уметнице добила је 1991. године, а четири године касније одликована је и орденом за заслуге према отаџбини.

Након почетка руске инвазије на Украјину 2022. године, Пугачова је осудила потезе Москве, након чега је њен супруг, Максим Галкин, проглашен за "страног агента".

Певачица је потом јавно осудила рат и "бескорисну смрт руских мушкараца који су приморани да умру без разлога", затраживши од руског министарства правде да и њу прогласи страним агентом.

Пугачова и Галкин тренутно живе у Израелу.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести