ПОСНИ КАФЕ КОЛАЧ ПОСУТ МРВИЦАМА ОД ЦИМЕТА: Посластица идеална за оне који посте, а арома омиљеног напитка даје БОГАТ УКУС РЕЦЕПТ

Прави се за само четрдесет минута, има укус и арому кафе, а посут је мрвицама цимета, идеалан за све који посте
б
Фото: Pixabay.com

Одличан десерт за све особе које посте, воде рачуна о исхрани или су вегани. Ево како се прави посни кафе колач посут мрвицама од цимета.

Састојци:

За цимет мрвице:

30 г ораха, исецканих

30 г овсеног брашна

30 г шећера

кашика отопљеног шећера

кашичица цимета у праху

За колач:

160 г овсеног брашна

65 г бадемовог брашна

60 г кокосовог шећера

кашика инстант кафе у праху

2 кашичице прашка за пециво

60 мл сојиног млека

60 г пасиране јабуке

Припрема

Загрејте рерну на 180Ц.

Направите мрвице цимета за посипање тако што ћете комбиновати све састојке (орахе, овсено брашно, шећер и цимет у праху). Оставите их по страни.

У велику посуду за мешање додајте све суве састојке - овсено и бадемово брашно, кокосов шећер, инстант кафу и прашак за пециво. Мешајте док се све добро не сједини.

Додајте бадемово млеко и пасирану јабуку у чинију. Добро промешајте док се све добро не сједини.

Сипајте тесто у квадратни плех, који сте подмазали или обложили папиром за печење. Поравнајте смесу у плеху па равномерно поспите мрвицама од цимета.

Пеците колач 30-35 минута, или док чачкалица не буде чиста када се убаци у средину. Оставите да се охлади 10-15 минута  пре резања и сервирања.

курир.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести