ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕШ Растурена мусака са пилетином, брзо и кремасто јело ком нико неће одолети (ВИДЕО/РЕЦЕПТ)

Уколико немате идеју за данашњи ручак, погледајте идеалан рецепт који ће одушевити целу породицу. Брзо се спрема, а укус је невероватан.
a
Фото: Prinscreen Youtube / Aurora recepti

Потребни састојци:

* 800 гр кромпира

* 400 гр пилећег белог меса

* 2 млада црна лука

* 1/2 главице сецканог црног лука

* 1 кашичица слатке паприке

* мало соли

* мало бибера

* 2 кашичице пелата од парадајза

* 1 кашика концентрата од парадајза

* мало першуна

* 50 гр путера

* 100 мл млека

* 250 гр моцарела сира

Начин припреме:

Фото: Printscreen Youtube / Aurora recepti

Кромпир скувајте и ставите га са стране. Затим у тигању пропржите бело пилеће месо. Када месо добије златно-жуту боју, додајте му млади лук и пола главице црног лука. Потом додајте бибер, со и слатку млевену паприку. Додајте свеж парадајз или домаћи кувани парадајз. Промешајте све и оставите пар минута да се крчка.

Кромпир изгњечите као за пире, па посложите у један слој у ватросталну чинију. Преко њега додајте пилетину, а преко рендан сир. Запеците у рерни. Пријатно, уживајте!

(magazin.novosti.rs)

(Аурора Рецепти)

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести