Захваљујући друштвеним мрежама, а посебно ТикТоку, рецепт за тангхулу је постао веома популаран у последња два месеца.
Будите опрезни са шећером
Пазите када и ако их пробате, како не бисте поломили зубе. Да бисте истински уживали у тангхулуу, важно је правилно истопити шећер.
Када загризете, шећер треба да пукне, остављајући сочно воће у устима. Ако се шећер не термички обрађује довољно дуго, постаће претврд и тиме угрозити здравље ваших зуба.
Савршени тангхалу треба да буде хрскав споља, а мекан и киселкаст изнутра. Зато се на штапиће најчешће лепе огуљене јагоде, грожђе и слично воће.
Предлажемо да искористите сезону јагода и пробате верзију тангхалуа са овим укусним воћем.
Састојци:
200 г белог шећера
125 мл воде
7-10 јагода
Припрема:
Оперите јагоде, уклоните им зелене петељке и потпуно их осушите. Нанесите јагоде на дрвене ражњиће и оставите са стране.
Изузетно је важно да уклоните вишак влаге са површине воћа – ако је воће влажно, растопљени шећер се неће правилно залепити за њега.
Покријте плитки плех папиром за печење и оставите са стране.
Помешајте шећер и воду у шерпи и загрејте смешу док не почну да се појављују мехурићи.
Користите кухињски термометар да проверите температуру смеше. Отопљени шећер треба да буде између 150 и 155 степени Целзијуса и лепе златне боје када је спреман за даљу употребу.
Када се шећер добро растопи – нагните шерпу на једну страну, а припремљени штапић воћа уроните у смесу са свих страна.
Ставите штапиће на папир за печење и оставите да се шећерни премаз стврдне.
Понављајте поступак док не потрошите сво припремљено воће.
У тангхулу јагодама је најбоље уживати одмах – ако их оставите да стоје предуго, влага из воћа ће омекшати шећерну глазуру.
Крстарица.рс/ Дневник