ДВЕ ТАЈНЕ КОЈЕ ЖИЛАВО МЕСО ПРЕТВАРАЈУ У СОЧАН И НЕОДОЉИВ ОБРОК Ово је добитна комбинација, испробајте је!

Купили сте месо које је након припреме жилаво и тешко за жвакање? Ништа страшно.
1
Фото: ilustracija/pixabay

Постоји решење које ће ваше месо претворити у сочну и укусну посластицу. Уз помоћ једноставних додатака, можете трансформисати чак и најтврђе комаде меса.

Прва тајна за савршено мекано месо је маринада. Маринада не само да додаје укус, већ и омекшава месо. Одаберите своју омиљену маринаду, било да је то комбинација зачина и уља или нешто друго, и оставите месо да одстоји у њој неколико сати пре припреме. Тако ће месо упити укусе и постати нежно и сочно.

Други кључни састојак је морска со. Натрљајте месо крупном морском сољу сат времена пре печења или пржења. Оставите месо на собној температури да одстоји, а затим пре печења или пржења уклоните вишак соли. Морска со ће задржати влагу у месу, чинећи га сочним и неодољивим.

Комбинација маринаде и морске соли гарантује савршено припремљено месо које ће вас одушевити својим укусом и текстуром. Тако да следећи пут када будете имали проблема са жилавим месом, не оклевајте да испробате ове једноставне трикове и постигните савршенство у својим јелима.

Еспресо

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести