Да бисмо избегли последице преједања, право је време за детокс овог важног органа.
Ово су чајеви који су по препоруци нутрициониста, благодетни за јетру:
• Броћика и кичица: Чајеви ових биљака врло су лековити за јетру. Могу се направити као мешавина једнаких делова или појединачно. Пити 3-4 шољице чаја дневно, тако што се кафена кашика мешавине прелије са 2 дл вреле воде, и процеди након десетак минута.
• Бреза, мајчина душица, невен, орах (листови), прави пелин, першун (цела биљка), русомача, водопија, маслачак (листови, корен), чичак, рузмарин (подстиче рад јетре), жалфија: сви ови чајеви подстичу функцију јетре уз избацивање отрова и масноће, а припремају се тако што се кафена кашика осушене биљке прелије са 2 дл вреле воде, процеди након десетак минута, по потреби заслади медом и конзумира.
• Шипак: Пити три пута на дан по једну шољицу чаја четврт сата пре оброка.
Дневник/Курир