"БИО ЈЕ ИДЕАЛ СРПСКОГ ВОЈНИКА" Министар Вучевић се опростио од трагично настрадалог заставника и обишао његову породицу: Мијодраже, хвала ти на свему, дао си највише што си могао за своју отаџбину

Министар одбране Милош Вучевић опростио се дирљивом поруком од трагично настрадалог заставника Мијодрага Тошковића.
Заставник
Фото: Screenshot Instagram milosvucevic

-Тешко је пронаћи речи утехе када се опраштате од драгих људи. Најтеже је пронаћи их када се опраштате од јунака. А Мијодраг Тошковић је био управо то. Јунак. Један од оних на чијим плећима почива српска војска, српска држава. Храбар, одмерен, скроман. Идеал српског војника. Један од оних захваљујући којима наши стари спавају мирно, деца се играју безбрижно, а жене раде спокојно. Мијодраже, хвала ти на свему. Много ћеш нам недостајати. Дао си највише што си могао за своју отаџбину. Никада ти то нећемо заборавити. Много ћеш недостају твојој породици, твојим саборцима и целој Србији. Најдубље саучешће у болу изражавам породици Тошковић. Вечна ти слава Мијодаже! Бог да ти душу прости- стоји на Инстаграм профилу министра.

 Министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, обишли су данас породицу страдалог припадника 72. бригаде за специјалне операције заставника Мијодрага Тошковића у Старој Пазови и изјавили саучешће.

Приликом обиласка, Вучевић и Мојсиловић су рекли да ништа не може да надомести губитак супруга и оца, а да је Војска Србије изгубила храброг и искусног припадника, који је све додељене задатке извршавао посвећено и одговорно. Челни људи система одбране пренели су породици да је трагична смрт заставника Тошковића оставила међу његовим колегама и свима нама неизмерну тугу и бол додајући да ће Министарство одбране и Војска Србије увек бити уз породицу Тошковић.

Саучешће је породици изјавио и председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић. Раније данас, начелник Генералштаба обишао је војни комплекс "Орешац" и локацију на каналу Дунав-Тиса-Дунав где је страдао Тошковић и разговарао са припадницима 72. бригаде за специјалне операције и Жандармерије.

Тошковић је рођен 1980. године на Цетињу. У професионалној служби у Војсци Србије био је од 2000. године. Више пута је одликован и награђиван за резултате у служби. Био је ожењен и отац троје деце.

(Дневник,Танјуг)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести