КАКАВ ШАМАР ЗА ЈОКИЋА И ЕКИПУ Минесота декласирала шампиона; Денвер доживео катастрофу на свом терену

Нови брејк Минесоте - актуелни шампион је на коленима! Кошаркаши Денвер Нагетса доживели тежак пораз пред својим навијачима (106:80) у другом мечу полуфиналне серије Западне конференције НБА лиге.
1
Фото: Tanjug/AP Photo/Rick Bowmer

После два пораза на домаћем терену Нагетсима ће бити потребно невиђено чудо да направе преокрет у серији и наставе поход ка титули.

Минесота је стекла огромну предност, води 2:0 у серији и имаће прилику да у Минеаполису, пред својим навијачима, у наредне две утакмице заврши посао и обезбеди пласман у велико финале Запада.

У најгорем могућем тренутку Нагетси су приказали вероватно најлошију партију у сезони. Нису постојали на терену на овој утакмици. Од самог старта Минесота је контролисала дешавања на терену, сјајном и чврстом одбраном потпуно неутралисала напад домаћина и већ у првом полувремену стекла огромну предност коју је рутински одржавала до краја меча. Очајни проценти шута, велики број изгубљених лопти скупо су коштали Нагетсе, којима ће бити потребно невиђено чудо да направе преокрет у наставку серије и изборе пласман у финале Западне конференције.

Српски кошаркаш Никола Јокић био је близу новог трип-дабл учинка. Утакмицу је завршио са 16 поена (5/13 шут из игре), 16 скокова и осам асистенција, али и четири изгубљене лопте. Најефикаснији у екипи Денвера био је Ерон Гордон са 20 поена, а двоцифрен учинак имао је и Џастин Холидеј који је меч завршио са 13 поена. Разочаравајућу партију пружио је Џамал Мареј који је уписао само осам поена уз шут из игре 3/18.

У победничком тиму најефикаснији били су Карл Ентони Таунс и Ентони Едвардс са по 27 постигнутих поена.

Јокић је после утакмице на конференцији за медије одговорио на питање шта га мотивише после два пораза од Минесоте.

"То је добро питање, 'пријатељу'. Можда победе? Да, мислим да је то одговор", рекао је Јокић, коју је утакмицу са Минесотом завршио са 16 поена, 16 скокова и осам асистенција.

Он је рекао да је Минесота одиграла одличну одбрану.

"Целе сезоне играју веома добро, нарочито одбрану. Читава петорка им је врло агресивна, знају шта раде. Тешко је погодити против њих. Надам се да ћемо се борити и да ћемо вратити брејк", навео је Јокић.

Српски кошаркаш је рекао да Минесота није изненадила кошаркаше Денвера.

"Целе сезоне су такви. Нисмо могли да пронађемо лаке позиције за шутеве, док они јесу и погађали су. Ми смо шутирали са само 34 процената реализације из игре. Њихова одбрана нам је проблем, тај тим и како су направљени, где су сви високи и могу да преузимају у дефанзиви...", додао је Јокић.

Минесота је у првом колу плеј-офа Западне конференције НБА лиге елиминисала Финикс 4:0 у серији, док је Денвер био бољи од Лос Анђелес Лејкерса 4:1.

"Ако сте гледали њихову претходну плеј-оф серију против Финикса, они су просто такви, 'улазе у тело', одбрана је њихов адут 'број један'. Сви у петорци су им агресивни, знају шта раде и тешко је погађати против њих", навео је кошаркаш Денвера.

Јокић је истакао да верује да његов тим може да дође до преокрета у полуфиналној серији.

"Морамо да одемо тамо и да се боримо. Да покушамо да вратимо серију у Денвер", нагласио је Јокић.

Серија се сада сели у Минеаполис, наредни меч на програму је у суботу од 03.30 по нашем времену.

(Дневник/Курир.рс/Танјуг)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести