ПАРТИЗАН "ПАО" У ДРАМИ Будућност изборила мајсторицу

Кошаркашки Будућности поравнали на 1-1 у полуфиналној серији АБА лиге против Партизана.
Будућност ВОЛИ (Филип Рогановић)
Фото: Будућност ВОЛИ (Филип Рогановић)

Црно-бели су на почетку покушали са високом поставом, да преко ниског поста наштете ривалу. Са друге стране, Будућност је одлично користила спорије враћање у одбрану гостију и повела 8:5. Није прошло дуго до неспортске личне грешке Пи Џеј Дожера, захваљујући које су Подгоричани били корак испред актуелног шампиона, који се и те како мучио у организацији напада. Међутим, заиграли су црно-бели бољу одбрану потом, Дожер се искупио поентерским учинком и састав Жељка Обрадовића је прву деоницу завршио са плус три. 

Имала је проблем Будућност са селекцијом шута, пошто је Јоан Макунду “испалио” неке нерезонске тројке, што је српски тим искористио и после поготка Кевина Пантера повео 26:20. Стао је Партизан тада, а домаћи су преко Кенана Камењаша дошли до поена из рекета. Одлучио је Обрадовић тада да смањи петорку, ставио је Дозиера на крилног центра и играо "смол бол". Није дало ефекта, Будућност је ухватила ритам и контролисала утакмицу у тим моментима, да би лошим процентима шута дозволила Партизану да преокрене и задовољнији чека друго полувреме – 40:36.

Био је ово дуел моментума. И једни и други имали су налете добре енергије, смењивали се у вођству, па се тако у трећем кварталу играло кош за кош. Камењаш је одржавао прикључак за Партизаном, чему су допринеле и дефанзивне секвенце Рајта, а када се и Јоги Ферел прикључио, тим Андреја Жакеља поново је водио. Нису се на томе зауставили домаћи, који су после тројке Флечера Мегија закључили тај део игре и последњих 10 минута чекали са плус пет.

Четврта четвртина није могла боље да почне по Будућност. Макунду је монструозно закуцао уз фаул преко Џејмса Нанелија, након чега је ривал био у подређеном положају. Из тог положаја се није вратио. Имао је Аврамовић шансу да преокрене потпуно, али је промашио шут за победу, што значи да нас чека мајсторица.

Најзапаженији код домаћих био је Ферел са 13 поена, а госте је предводио Пантер са 17.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести