СВЕТСКИ КУП У СТРЕЉАШТВУ У БАКУУ: Стефановић 18, Вукашиновићева 21. у првом троставу

Четворо српских стрелаца надметало се у квалификацијама у гађању малокалибарском пушком из тростава на Светском купу у Бакуу.
1
Фото: Милутин Стефановић, фото: ССС

Најбољи пласман остварио је Милутин Стефановић, који је у конкуренцији мушкараца заузео 18. место. Погодио је 587 кругова, три мање од резултата који је водио у финале. Учествовало је 65 такмичара.

Просечан ниво резултата у квалификацијама дама је био виши. Сања Вукашиновић је забележила 589 кругова, што је био довољно за 21. место. Вукашиновићевој је финале било два круга далеко. Теодора Вукојевић се пласирала на 33, а Андреа Арсовић 54. место. У женској конкуренцији стартовало је 76 такмичарки, а 60 њих је кроз јучерашње елиминације стигло до данашњих квалификација.

До краја Светског купа у Бакуу, наше репрезентативце очекује још по једно надметање у троставу. Жене ће на ватрену линију поново у петак у елиминацијама. У мушкој конкуренцији сви стрелци стартују у квалификацијама. Због броја пријављених елиминације нису неопходне. Квалификације и финала у обе дисциплине су у суботу.

Уз четворо стрелаца пушком, на Светском купу у Бакуу Србију је представљала и Зорана Аруновић, која је освојила осмо место ваздушним пиштољем.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести