ОЛИМПИЈСКИ ШАМПИОН МОМИР РНИЋ О ШАНСАМА СРПСКИХ РУКОМЕТАША ЗА ПЛАСМАН НА СП: „Фурија" није баук

Мушка рукометна репрезентација Србије имала је турбулентан почетак сезоне и завршила је као последњепласирана екипа у Д групи на Европском првенству у Немачкој. „Орлови" су поражени од Мађарске и Црне Горе, док су једини бод освојили ремијем са Исландом. Цех је платио селектор Тони Ђерона, а наследио га је Борис Ројевић. Пред Врбашанином је тежак задатак да за четири године створи тим који може да изађе на црту свим селекцијма. Први званичан меч на ком ће Ројевић водити национални тим биће дуел са Шпанијом 8. маја од 21 час у квалификацијама за Светско првенство 2025. године. Реванш се игра 12. маја у Спенсу.
Момир Рнић
Фото: Youtube Printscreen

Прослављени рукометаш, репрезентативац Југославије, освајач најсјајнијих олимпијских и светских одличја, Момир Рнић, истакао је да Србија, иако је аутсајдер, може да се бори са Шпанцима и да их изненади.

– Евидентно је да су они фаворити на папиру и да су мале шансе за наш тријумф. Наравно, не мислим да не постоје. Имамо солидан тим и ако будемо играли најбоље што знамо сигуран сам да можемо до солидног резултата. Кључ је у првом мечу, који се игра у Шпанији. Уколико се тамо дође до ремија, а зашто да не и победе, све је могуће – јасан је Рнић.

Рнић је о избору Бориса Ројевића за селектора рекао да је то прави човек за тај посао, али да нација мора да буде стрпљива.

– Сматрам да је Борис потпуно заслужено добио четворогодишње поверење савеза. Ради сјајан посао са Војводином, која нас представља у Европи, и то је веома важно за повратак српског клупског рукомета на европску сцену. Неће да му буде лако, поготово што има ватрено крштење са Шпанцима. Добро га познајем и сигуран сам да може да се избори са свим задацима који пред њега буду постављени. Велики је радник, воли рукомет и стално мисли о њему. Има око себе квалитетан стружни штаб са којим је направио детаљну анализу противника и нада се најбољем исходу, као и ми – рекао је Рнић за „Дневник".

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести