БРАНИСЛАВ МИТРОВИЋ СТАВИО ТАЧКУ: Српски ватерполиста завршава каријеру (ФОТО)

Бранислав Митровић је ставио тачку на каријеру. Дугу, успешну, за незаборав.
1
Фото: Ф. Бакић

Са капицом француског Турквана утакицом против Сетеа, легендарни Бане се опростио од припрема, тренинга, проучавања противничких шутера, победа, медаља...

Голман српске ватерполо репрезентације се захвалио клубовима за које је бранио, саиграчима и највише породице без чије подршке не би постао то што јесте, један од најуспешнијих голмана Србије, а то је саопштио на друштвеним мрежама.

 

 

 

Митровић је годинама наступао за српски национални тим, планирао је да наступао и на Олимпијским играма у Паризу, али како се то неће десити и званично је саопштио да завршава каријеру.

Одлуку да га не буде у Паризу донео је селектор Урош Стевановић.

Фото: Ф. Бакић

„Мени је био циљ да покушам да завршим каријеру некако заједно са Олимпијским играма у Паризу. Зато сам играо све до сада. Међутим, сада сам добио ту информацију од стране селектора и то је то, једноставно завршавам своју играчку каријеру и окрећем се другим стварима“, рекао је Митровић у априлу.

Сада се кроз три објаве  захвалио саиграчима и саборцима у базену, родитељима и породици.

Митровић је двоструки освајач олимпијског злата са репрезентацијом Србије. После Олимпијских игара у Токију, у договору са тадашњим селектором Дејаном Савићем, Митровић је одлучио да настави репрезентативну каријеру. Бранио је 2022. године на СП у Будимпешти, па га није било на ЕП у Сплиту такође у договору са селектором. После доласка Стевановића, Митровић је са Мишовићем чинио голмански тандем на СП у Фукуоки, а са Филиповићем је био у Загребу на ЕП и Дохи на СП где није имао велику минутажу.

За репрезентацију је бранио 241 пут и на припремама у Америци био стрелац једног гола. Поред два олимпијска злата, освојио светско злато 2015. и бронзу 2017, европска злата 2012, 2014, 2016 и 2018, шест светских лига, медитеранско злато и бронзу. Био је најбољи голман финалног дана СП у Казању 2015, најбољи играч Светске лиге у Кини, са Пијетловићем чинио сјајан тандем пред српском мрежом.

Мађари су били спремни да му дају пасош како би бранио за њихову репрезентацију али је остао веран српској селекцији. Поникао је у Војводини, играо је у Србији још за Партизан.

Фото: Ф. Бакић

Био је члан неколико клубова у Мађарској: Дебрецен, Ференцварош, Егер, ОСЦ, Вашаш у којем је био и капитен. Сада брани за француски Туркван Лил. Рођен је 1985. године.

Увек стабилан, прави војник репрезентације и клубова с којима је играо представљао је у сваком погледу сигурност како за тренере тако и за клубове. Од 2014. у браку са Јеленом Дрезгић има троје деце. Дипломирао на Техничком факултету Универзитета у Новом Саду и стекао звање мастер инжењер менаџмента. Бранислав Митровић је 2017. објавио књигу под називом Преокрет која говори о његовом напретку кроз каријеру, као и о променама и правим изборима, највише у исхрани а  који доводе до великих успешних промена у развоју појединца.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести