КАПИТЕН КОШАРКАША МАРКО ЉУБИЧИЋ ЖЕЉНО ИШЧЕКУЈЕ ФИНАЛЕ АБА 2 ЛИГЕ ПРОТИВ СПАРТАКА Биће прави војвођански дерби

Ситно се броји до дугоочекиване финалне серије АБА 2 лиге, у којој ће кошаркаши Војводине у првој утакмици дочекати Спартак.
АБА лига (Драгана Стјепановић)
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

Дуел, који је на програму сутра од 19 часова у великој сали Спенса, награда је за све оно што су Новосађани урадили до сада, како је рекао капитен тима Марко Љубичић.

– Велики успех је сам улазак у финале и сада смо усмерени циљу који нам је био потајни, да изборимо промоцију у виши ранг. Очекује нас свима нама познат ривал, играли смо три пута ове сезоне. Увелико се припремамо, као и за сваку утакмицу, на исти начин, јер гледамо искључиво нас. Спартак је квалитетан тим и надам се да ћемо уз подршку новосадске публике доћи до предности пред реванш у Суботици – рекао је Љубичић.

Спартак је лигашки део сезоне завршио на првом месту, Војводина на другом. Улоге су биле обрнуте, када је у питању Кошаркашка лига Србије (КЛС). Све то наводи да је борба за регионалну титулу логичан след догађаја.

– Биће то прави војвођански дерби. Показали смо да смо најбољи тимови АБА 2 лиге и КЛС, тако да је ово очекивано. Велики изазов је пред нама, у финалу се даје све од себе. Њихови најистакнутији играчи су Немања Гордић, ког дуго познајем и играли смо један против другог дуго година, затим су ту Вил Мозли, Лука Церовина, Филип Барна, Марко Тејић... Квалитетна екипа, али и ми имамо шта да покажемо.

Према речима капитена Војводине, клуб је у овој сезони најавио да се диже на сваком нивоу.

– Ово је изузетан успех и целокупног тима и стручног штаба на челу са Милошем Исаков-Ковачевићем, који ради изврстан посао. Из године у годину се показује да се Нови Сад кошаркашки буди и надам се да ћемо да наставимо да растемо, како на паркету, тако и организационо. Направили смо искорак, ушли у АБА 2 лигу и освојили КЛС, али би нас задовољило и то да се домогнемо АБА лиге. Што се тиче моје будућности, то је на управи и питање за њих – подвукао је искусни плејмејкер.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести