ЛЕГЕНДЕ НИКАДА НЕ УМИРУ Обележена десета годишњица од смрти Вујадина Бошкова

Вујадин Бошков је оставио неизбрисиви, вечни траг у историји југословенског и српског фудбала, а посебно је важну улогу одиграо у стварању данашњег ФК Војводина.
а
Фото: А. Предојевић

Човек који је из родног Бегеча кренуо и ушао у ред спортских бесмртника, преминуо је пре десет година, па је, том приликом, његово вечно почивалиште на гробљу у Бегечу данас посетила делегација Воше, предвођена потпредседником клуба Мирославом Тањгом, чланом Управног одбора Петром Ђурђевим и члановима Секције ветерана, на челу с председником Миладином Пураћем.

- Величине које су непролазне, а такав је био Вујадин Бошков, не смемо да заборавимо – истакао је Мирослав Тањга, иначе и директор спортског сектора у ФС Србије. – Људи таквог кова морају да буду путоказ неким новим снагама које надолазе и да буду њихове звезде водиље. Бошков је био својеврсни амбасадор наше земље, конкретно фудбала и непроцењиво је то што смо га имали у нашој средини. Због свега, јасно је да легенде, каква је био Вујадин, никада не умиру.

Петар Ђурђев,  директор Историјског архива Града Новог Сада, врстан је познавалац историје ФК Војводина и члан њеног најужег руководства.

- Иако је, ево, прошло већ 10 година од када је Вујадин Бошков напустио овај свет, видимо велики број људи који се окупио да обележи тужну годишњицу – нагласио је Ђурђев. – Он је, већ од ране младости, постао нешто попут митске фигуре у спортској историји нашег града, али и човек који је остварио сјајне резултате у Холандији, Шпанији и Италији.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести